Συνταγές
Ο καλύτερος τρόπος και ο πιο εύκολος – Αμπελόφυλλα για αποθήκευση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Τρόποι για τη φύλαξη υπάρχουν πολυ.. ο δικός μας ο τρόπος είναι αυτός….
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαζεύουμε φύλλα τα πιο τρυφερά από το αμπέλι και όπως είναι στεγνά χωρίς να έχουν ούτε μία σταγόνα νερό επάνω γιατί μετά θα χαλάσουν κάνουμε μασουράκια ανά 10 γεμίζουμε τα βάζα
πιέζουμε να πάρει αρκετά και να γεμίσουν τα βάζα ..παίρνει περίπου 110 φύλλα μέσα το καθε βαζο …τα βάζα να είναι στεγνά πρέπει..κλείνουμε το καπάκι καλά (δεν χρειάζεται αποστείρωση στα βάζα..)
τα αφήνουμε στο ντουλάπι…. διατηρούνται για χρόνια όπως τα βάζω…τα βαζουμε πράσινα μαλακά και φρεσκα και έτσι τα βγάζουμε μετά από πολύ καιρό και χρόνια
Το χρώμα αλλάζει λίγο,γίνεται σαν χακί γιατί απλά δεν έχει οξυγόνο το βάζο… Αφού τα βγάλουμε λοιπόν από τα βάζα τότε θα πλύνω και θα τα ζεματίσω
δεν χρειάζονται ούτε κατάψυξη ούτε να κάνω άλμη… Και προσοχή γιατί όταν τα κόβουμε και τα βάζουμε μέσα στις σακούλες ιδρώνουν.. όταν θα πάμε στο σπίτι τα αραδιάζουμε να στεγνώσουν καλά
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φυλάξουμε σε πλαστικά μπουκάλια νερού βάζουμε μέσα όσα φύλλα θέλουμε με σφιχτά τα καπάκια και τα κρατάμε στο ντουλάπι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”