Συνταγές
Εύκολα τυροπιτάκια φούρνου, με χειροποίητο φύλλο και γέμιση σιμιγδαλοκρέμας.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μπαίνουν κατάψυξη, κι όποτε θέλουμε, βγάζουμε και ψήνουμε στον φούρνο.
Η Συνταγή είναι από Chris Dimitriadis – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ
Φύλλο για τα τυροπιτάκια:
500 γρ. νερό χλιαρό
2 κτγ. ξύδι
2 κτγ. αλάτι
1 κρασοπότηρο λάδι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο χρειαστεί για να μην κολλάει και να γίνει μια αφράτη ζύμη
Συμιγδαλοκρέμα:
500 γρ. γάλα χλιαρό
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί φέτα τριμμένη
1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί παρμεζάνα τριμμένη
αλατι, πιπέρι
4 αυγά
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε την κρέμα σε κατσαρόλα. Πρώτα το γάλα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε, όχι να κάψει. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε τα τυριά, αφαιρούμε από το μάτι και ρίχνουμε τελευταία τα αυγά χτυπημένα. Ανακατεύουμε γρήγορα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Φτιάχνουμε το ζυμάρι μας, αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα και μετά ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Κάνουμε λωρίδες, βάζουμε στην άκρη γέμιση και κάνουμε τρίγωνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Τα αλείφουμε με λαδάκι, σε ταψάκι με λαδόκολλα και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρωματάκι. Αν πάλι θέλουμε όπως είναι άψητα τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε κατάψυξη.
Η Συνταγή είναι από Chris Dimitriadis – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς