Συνταγές
Παπουτσάκια μελιτζάνες έχει σήμερα το μενού – επειδή λατρεύουμε το καλό σπιτικό φαγητό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μαρία Πολυζώη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού πρώτα κόψουμε στο μήκος τις μελιτζάνες και τις ξεπικράνουμε για μια ώρα, τις τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ταυτοχρόνως ετοιμάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, τον τσιγαρίζω με μια σκελίδα σκόρδο και ένα κρεμμύδι, ρίχνω το μαιντανό, χυμό ντομάτας ή πελτέ, αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα γλυκιά.
Βάζουμε τις μελιτζάνες στο ταψί και απλώνουμε τον κιμά. Κάνουμε και μπεσαμέλ, τρεις κτσ. αλεύρι με δύο κτσ. βούτυρο, ενάμισυ ποτήρι γάλα, αλάτι, λίγο μοσχοκάρυδο, λίγο πιπέρι και ένα αυγό.
Ρίχνουμε την κρέμα στο παπουτσάκια και στο τέλος έριξα και λίγο τριμμένο κασέρι και γκούντα.
Παράλειψη, στον κιμά στο τέλος αφού βράσει ρίχνουμε μία κτσ. τριμμένη φρυγανιά.
Η συνταγή είναι από Μαρία Πολυζώη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αλμυρή τούρτα Μελιτζάνας !
Η συνταγή είναι της κ. Athena Kousta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
5 μελιτζάνες τηγανισμένες απ’το βράδυ. 1/5 πακέτο πέννες. Φτιάχνω σάλτσα στο μπλέντερ χωρίς να τσιγαρίσω τίποτα. 300 γρ. ντοματινια, 1 κρεμμύδι, 3 σκελίδες σκόρδο, μαϊντανό, βασιλικό, αλάτι, πιπέρι κόκκινο γλυκό.
Τα πολτοποιώ όλα μαζί και μετά βάζω ελάχιστο λαδάκι και τα βάζω για 15 λεπτά με λίγο νεράκι.
Μόλις βράσω τα μακαρόνια αρκετά αλ ντε τε, ρίχνω την σάλτσα αφού τα έχουμε σουρώσει. Ετοιμάζω μπεσαμελ 100 γρ. βούτυρο στην κατσαρόλα και βάζω λίγο λίγο αλεύρι να φτιάξουμε μια “κρέμα”.
Ρίχνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 3 ποτήρια γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Στο τέλος βάζω 2 αυγά ολόκληρα η 1 μοσχοκάρυδο,κανέλα και λίγο αλάτι.
Η συνταγή είναι της κ. Athena Kousta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.