Παραλλαγή: αδειάζουμε τη μελιτζάνα και βάζουμε την ψίχα σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και κρεμμύδι οπότε έχουμε μια ωραία σαλάτα.
Ακόμη θα μπορούσατε να προσθέσετε και κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης. Και πολύ περισσότερο λάδι και ξύδι για να γίνει έντονη.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Νοστιμότατο Ανατολίτικο Γλυκό
ΥΛΙΚΑ
250 gr.βούτυροή μαργαρίνη με βούτυρο
1000 ml.γάλα
5-6 κουταλιές της σούπαςαλεύριγια όλες τις χρήσεις
200 gr.ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπαςυγρή βανίλιαή καψουλα βανιλλίνης
250 gr.τύπου πτι μπερ
Μπανάνες
Ξηρούς καρπούς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί ισόποσα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, την ζάχαρη και την βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα ανακατεύοντας συχνά για να μην πιάσει κρούστα.
Απλώνουμε προσεκτικά την κρέμα πάνω στα μπισκότα.
Βάζουμε το ταψί, αφού το σκεπάσουμε με μεμβράνη στο ψυγείο 7-8 ώρες.
Κόβουμε σε κομμάτια μακρόστενα 2 περίπου δάχτυλα.
Ενδιάμεσα βάζουμε μπανάνα σε ροδέλες και ξηρούς καρπούς.
Τυλίγουμε σε ρολό και σερβίρουμε!