Συνταγές
Πωπωπω τι πεντανόστιμο φαγητό είναι αυτό!!! Μελιτζάνες Ιμάμ για σήμερα με ντομάτα,αγγουράκι,τυρί !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η sυνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έκοψα τις μελιτζάνες λίγο ποιο πάνω από την μέση τις χάραξα και τις αλάτισα.
Τις ξέπλυνα μετά απο 1 ώρα και τις τηγάνισα ελαφρά.
Έκοψα 5 μεγάλα κρεμμύδια και 5 σκελίδες σκόρδο σε φέτες και τα μάρανα με λίγο νεράκι και λίγο αλάτι.
Έβαλα 1/2 κούπας λάδι, μαύρο πιπέρι, 2 δαφνόφυλλα, λίγη ζάχαρη, μαιντανό ψιλοκομμένο και 1 κούπα ντομάτα δική μου. Εβρασα για 10 λεπτά.
Γέμισα τις μελιτζάνες και τις έψησα 40 λεπτά, (ανάλογα τον φούρνο πάντα), στους 200 βαθμούς.
Η συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Τι ωραίο Γλυκό μελιτζανάκι! Λαμπερό με τέλειο χρώμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
-30 μικρά τρυφερά μελιτζανάκια
-1 κιλό και μια κούπα ζάχαρη
-2,5 κούπες νερό
-2 βανίλιες
-3 κτσ. λεμόνι
-30 μοσχοκάρφια και αμυγδαλάκια καβουρδισμένα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μελιτζανάκια όπως τις μπάμιες, κάνουμε μια μικρή σχισμή, τα πλένουμε και τα βράζουμε 3 φορές από 10 λεπτά να ξεπικρίσουν και να μαλακώσουν.
Βράζουμε το σιρόπι να λιώσει η ζάχαρη, καρφώνουμε από 1 γαρύφαλλο και 1 αμυγδαλάκι στη σχισμή και βράζουμε 5 λεπτά.
Την άλλη μέρα βράζουμε άλλα 10 λεπτά να δέσει, ρίχνοντας τη βανίλια και το χυμό.
Εμένα μου αρέσει το μελιτζανάκι με τη φλούδα μικρό και τρυφερό! Είναι πιό γευστικό.
Αν κάποιος θέλει να το καθαρίσει πρέπει να το βάλει στο ασβεστόνερο ή αρκετή ώρα σε λεμόνι να μη λιώσει.
Επίσης αν θέλουμε ωραίο πράσινο χρώμα, το πρώτο βράσιμο το κάνουμε με ένα κομματάκι, (σαν ρεβύθι) γαλαζόπετρα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”