Συνταγές
Ο ωραιότατος μπακλαβάς σου είναι αυτός!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Penelope Kougia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
300 γρ. καρύδια ψίχα, (έβαλα μισά καρύδια και μισά φυστίκια Αιγίνης).
2 κτσ. φρυγανιά
2 κτσ. ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
2,5 ποτήρια νερό
2 κουταλιές σούπας μέλι
1 λεμόνι χυμό και φλούδα
1 ξυλάκι κανέλα
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι ώστε να κρυώσει, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά, ξαφρίζουμε όταν φουσκώσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε πολύ καλά το ταψί.
Βάζουμε 3 φύλλα κάτω βουτυρωμένα καλά. Υστερα γέμιση, 2 βουτυρωμένα φυλλα, γέμιση, 2 βουτυρωμένα φύλλα και τελειώνω με 2 φύλλα βουτυρωμένα .
Χαράζουμε, βάζουμε γαρύφαλλα και ρίχνουμε στις χαρακιές βούτυρο.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς στις αντιστάσεις για μια ώρα και 40 λεπτά.
Όταν ψηθεί ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο καυτό γλυκό λίγο- λίγο.
Το αφήνουμε χωρίς να το σκεπάσω.
Η Συνταγή είναι από Penelope Kougia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Αυτός ο μπακλαβάς προκαλεί λιποθυμίες!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού
300 γρ. καλό αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
600 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο ανάμικτο με 1 κτγ. κανέλλα
1 κτγ. γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε το ταψί ή το πυρέξ, (30χ27 εκ.).
Βάζουμε στον πάτο 5 φύλλα βουτυρώνοντάς τα. Ρίχνουμε γέμιση.
Συνεχίζουμε, βάζουμε 2 φύλλα βουτυρώνοντάς τα και ρίχνουμε γέμιση. Ξανά 2 φύλλα βουτυρωμένα, γέμιση. Ξανά 2 φύλλα βουτυρωμένα, γέμιση. Τέλος βάζουμε 5 φύλλα βουτυρώνοντάς τα.
Ρίχνουμε το βούτυρο πάνω, το αλείφουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Στην συνέχεια το βγάζουμε και το κόβουμε σε ίσα κομμάτια.
Ραντίζουμε με νερό και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις να κοκκινήσει καλά.
ΣΙΡΟΠΙ:
3 ποτήρια νερού νερό, 3 ποτήρια νερού ζάχαρη, 2 κτσ. μέλι, το χυμό ενός λεμονιού για 4 λεπτά.
Σιροπιάζουμε καυτό γλυκό κρύο σιρόπι.
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΕΙΝΑΙ::ΚΑΛΟ ΨΗΣΙΜΟ,ΚΑΛΟ ΒΟΥΤΥΡΩΜΑ,ΚΑΛΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”