Συνταγές
Όσα μοντέρνα γλυκά κι αν έχουμε δοκιμάσει – πάντα επιστρέφουμε στα κλασσικά όπως ο μπακλαβάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Laureta Pepa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Με νισεστέ ανοίγουν πιο εύκολα τα φύλλα και γίνονται πιο λεπτές, δοκίμασε και θα το καταλάβεις
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Συνταγή για τη ζύμη:
800 γρ. αλεύρι, 200 γρ. γιαούρτι, 200 γρ. ηλιέλαιο, 100 γρ. γάλα, 3 αυγά ολόκληρα και 3 κρόκους, 1/2 κτγ. αλάτι και ζάχαρη – 2 κιλά ζάχαρη.
Ζυμώνουμε για 10 λεπτά, το σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού.
Ανοίγουμε ένα- ένα τα φύλλα με νισεστέ, στρώνουμε στο ταψί πασπαλίζοντας με βούτυρο. Θα χρειαστούμε 600 γρ. λιωμένο βούτυρο. Για γέμιση έβαλα καρύδια ψιλοκομμένα, δύο στρώσεις, εσείς μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει.
Το κόβουμε σε ότι σχέδιο μας αρέσει και ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο που περίσσεψε. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 150 βαθμούς και μετά χαμηλώνουμε στους 100 βαθμούς για 4 ώρες ακόμα μέχρι να ψηθεί καλά. Σιρόπι: 2 κιλά ζάχαρη, 1.200 γρ. νερό, 2 ξυλάκια κανέλας, 6 γαρύφαλλα,1 βανίλια, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 1/2 κτγ. αλάτι.
Βράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφήνουμε 10 λεπτά και το ρίχνουμε στο κρύο μπακλαβά. (Αφού ψήνουμε τον μπακλαβά,το αφήνουμε για 24 ώρες και μετά το σιροπιάζουμε). Με τις φωτογραφίες που ανέβασα τώρα σας δείχνω το κόψιμο που έχω κάνει!
Η Συνταγή είναι από Laureta Pepa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε, είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.