Συνταγές
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ – το αγαπημένο γλυκό όλης της οικογένειας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βιβή Φουντα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα φύλλα κρούστας
600 γρ αιγοπρόβειο βούτυρο
400 γρ καρύδια χοντροκομμένα
400 γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα
150 γρ φρυγανιά τριμμένη στο μουλτι
1 κουταλακι γλυκού κανέλα
1 κουταλακι γλυκού κοφτή γαρύφαλλο
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Σιρόπι :
1000γρ ζάχαρη
700γρ νερό
1 ξύλο κανέλα
1 λεμόνι ( κομμένο στην μέση )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία.
Βάζουμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια στο μουλτι και τα χοντροκοβουμε μέτρια.
Στην συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ( εκτός το βούτυρο )και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Παίρνουμε ένα ταψί των 40 εκατοστών το βουτυρωνουμε πολύ καλά και στρώνουμε 6 φύλλα αφού έχουμε ρίξει στο καθένα βούτυρο.
Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και βάζουμε φύλλο, βούτυρο, γέμιση και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και αφήνουμε αλλά 6 φύλλα για να σκεπάσουμε τον μπακλαβά μας.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε διαγώνιες λωρίδες η τριγωνικά κομμάτια.
Περιχυνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τον ραντίζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 -170 βαθμούς για 1 1/2 περίπου ώρα μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να βράσει για 3 ‘ λεπτά περίπου.
Όταν είναι έτοιμος ο μπακλαβάς όπως είναι καυτός ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από Βιβή Φουντα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.