Συνταγές
Μια απλή συνταγή που θα σου χαρίσει το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο, για το οποίο όλοι θα παραμιλάνε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Το γαλακτομπούρεκο είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκά σε εμένα αλλά και στον υπόλοιπο Ελληνισμό πιστεύω. Για αυτό έχω θέσει ψηλά τον πήχη σε αυτό το γλυκό. Σε προτρέπω να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή και μετά θα την χαρακτηρίσεις και εσύ “χρυσή συνταγή”. 100% επιτυχία.
Υλικά
Για το Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
500 ml νερό
Χυμό από ½ λεμόνι
2 βανίλιες
Για τη Κρέμα
1,5 λίτρο γάλα
3 αυγά
150 γρ σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ ζάχαρη
25 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
Για τη Βάση
500 γρ λεπτά φύλλα κρούστας
150 γρ βούτυρο
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε το 1 κιλό ζάχαρη, με τα 500 ml νερό για 5 λεπτά.
Όταν αρχίζει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
Συνεχίζουμε με την κρέμα. Βάζουμε τα ζεσταθούν τα 250 γρ ζάχαρη μαζί με το μισό γάλα.
Κατόπιν, αναμειγνύουμε τα αυγά μαζί με το υπόλοιπο γάλα.
Σουρώνουμε το μείγμα με τα αυγά στο χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε για να μην ψηθούν τα αυγά.
Όταν το μείγμα πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε τα 25 γρ βούτυρο και τις βανίλιες.
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσει.
Φτιάχνουμε τη βάση του γαλακτομπούρεκου. Λιώνουμε το βούτυρο.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 40×27 εκ. και τοποθετούμε 2 φύλλα στην μία πλευρά και δύο στην απέναντι.
Βουτυρώνουμε και βάζουμε από 2 φύλλα στις πλευρές που περίσσεψαν.
Βουτυρώνουμε και βάζουμε ακόμα 2 φύλλα στο κέντρο του ταψιού.
Δουλεύουμε ελαφρώς την κρύα κρέμα και την απλώνουμε.
Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και βουτυρώνουμε.
Τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω και βουτυρώνουμε ανά 2.
Βουτυρώνουμε χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι το γαλακτομπούρεκο να ροδίσει.
Όσο είναι καυτό το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και το αφήνουμε για 6 ώρες.
Προαιρετικά σερβίρουμε με κανέλα.
Είναι από τα πιο νόστιμα γαλακτομπούρεκα που έχω κάνει εδώ και καιρό. Δοκίμασε να το κάνεις και εσύ και πες μου εντυπώσεις!