Γλυκα
Σκέτη κόλαση – Γαλακτομπούρεκο και μπαγκλαβαδάκια μεγάλος πειρασμός!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική.Οι συνταγές μας😍😍😍”.
Μπαγκλαβαδάκια πεντανόστιμα
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στα σπασμένα αμύγδαλα κανέλα, ζάχαρη και ανθονερο Κάθε φύλλο το κόβουμε στην μέση. Βάζουμε ένα κουταλάκι γεματο αμύγδαλα.
Μετα με πινέλο το αλείφουμε με λάδι. Το τυλίγουμε όπως τυλίγουμε τα κουπέπια.Στο πιάτο κάθε ένα που κάνουμε αλείφουμε με λάδι.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 160 βαθμούς γύρω στα 50 λεπτά
Σιρόπι:
2.1/2 ποτ νερό. 2.1/2 ποτ ζάχαρη , λίγο χυμό λεμονιού, κανελα,ανθονερο ,1 κουταλάκι μέλι στο τέλος. Να βράσει για 5 λεπτα.
Ζεστός ο πακλαβάς. Βάζουμε 3-4 στο σιρόπι καθε φορα ή όλα μαζί όπως είναι στο pyrex.
Δεν σκεπάζουμε γιατί θα μαλακώσουν.
Γαλακτομπούρεκο τέλεια συνταγή
Υλικά:
1 φύλλο κρούστα
Για την κρέμα: (για το μεγάλο pyrex)
10 κουτ.σ. ζάχαρη
1/2 ποτ.σιμιγδαλι, 6 κουτ.σ.Corn Flour ή(200γρ.σιμιγδάλι ψιλό)
10 ποτ γάλα
λίγο χυμό λεμονιού
2 κρόκους αυγών και 2 αυγά
1 βανίλια
2 κουτ.σ.βουτυρο
1/2 κουταλάκι μαστίχα
βούτυρο λιωμένο για το αλοιμα του φυλλου ή ηλιέλαιο.
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε το pyrex βάζουμε τα μισά φύλλα λαδωνοντας ένα-ένα.Να είναι έξω από το pyrex(δεν το κόβουμε ούτε το διπλώνουμε)Οταν βάλουμε την κρέμα τα γυρίζουμε μεσα λαδώνοντας.
Βάλουμε ενα φύλλο και το πιέζουμε να μπει μεσα στις ακριες του pyrex για να μην βγει η κρέμα. Τα επόμενα τα λαδώνουμε, το τελευταίο, το πιεζουμε πάλι μεσα τριγύρω.
Βουτυρώνουμε καλά, ραντίζουμε με λίγο νερό ή ανθονερο για να μην σηκωστουν τα φύλλα. Χαράζουμε με μυτερό μαχαίρ μέχρι τα πάνω φύλλα. Ψήνουμε στους170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντίστασης για μια ώρα.
Σιροπι:
2 3/4 ζάχαρη
2 3/4 νερό
φλούδα λεμονιού (βανιλια)
ξυλάκι κανέλα.
Βράζει 5 λεπτά. Τέλος βάλουμε 1 κσ μέλι.Κρυο το σιρόπι.
Δεν σκεπαζουμε Σερβίρουμε μετά 6-7 ώρες.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική.Οι συνταγές μας😍😍😍”.