Συνταγές
Το καλύτερο σπιτικό γαλακτομπούρεκο σε ρολάκια με υπέροχη αφράτη κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακ. φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα
1 φλ. ζάχαρη
180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
200 γρ. βούτηρο αγελάδος λιωμμένο κρύο για τα φύλλα + 50 γρ. για την κρέμα
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Σιρόπι
3 φλ. ζάχαρη
3 φλ. νερό
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι για να κρυώσει καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά και βράζουμε 10 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Για την κρέμα
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά να φουσκώσουν, προσθέτουμε την βανίλια, το ξύσμα και το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθούν.
Αφήνουμε στην άκρη βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί παίρνουμε ένα φλιτζάνι από το γάλα και το ανακατεύουμε με το μείγμα των αυγών να ενσωματωθεί, μετά το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε τα 50 γρ. βούτηρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
Παίρνουμε ένα φύλλο το κόβουμε στην μέση, βάζουμε βούτηρο, το διπλώνουμε στην μέση, βάζω 1 κτσ. γεμάτη κρέμα και τυλίγω σε ρολό. Ετσι κάνουμε για όλα τα φύλλα .
Ρίχνουμε όλο το υπόλοιπο βουτηρο που περίσσεψε ραντιζουμε με λίγο νεράκι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις περίπου μια ώρα ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Μόλις βγει από τον φούρνο σιροπιάζουμε σιγά-σιγά με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.