Συνταγές
Ένα γαλακτομπούρεκο πολύ ιδιαίτερο αλλά και νόστιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Kalli Greatheart – “Συνταγές απλές και εύκολες”.
ΥΛΙΚΑ
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 125 γρ. νερό, 100 γρ. ζάχαρη, χυμό και φλούδα απο 1 λεμόνι, χυμό και φλούδα από 1 πορτοκάλι με 1 ξυλάκι κανέλας και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Εάν μπει το σιρόπι στο ψυγείο, πιο καλά.
ΚΡΕΜΑ:
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 60 γρ. καλό βούτυρο, προσθέτουμε 165-170 γρ. ψιλό σιμιγδάλι, 150 γρ. ζάχαρη, 1 κτγ. υγρή βανίλια και φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε μέσα προσεχτικά 950 ml. γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Συνεχίζουμε ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μισό πακέτο φύλλα κρούστας, (περίπου θα χρειαστούμε).
Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και μοιράζουμε από 1 κτσ. κρέμα σε τρία σημεία της στενής πλευράς του, σε απόσταση απο την άκρη. ‼️ Για να καταλάβετε καλά, δείτε σας παρακαλώ τις φωτογραφίες προσεχτικά‼️.
Το διπλώνουμε μέχρι την μέση περίπου. Διπλώνουμε και τις δύο άκρες του φύλλου προς τα μέσα, ζαρώνουμε το υπόλοιπο φύλλο κρούστας σαν ακορντεόν και το γυρίζουμε πάνω στο άλλο μισό με την κρέμα.
Κάνουμε 2 χωρίσματα, ώστε να βγουν 3 κομμάτια, τα κόβουμε, σφίγγουμε τις άκρες τους και τα αραδιάζουμε ομοιόμορφα δίπλα- δίπλα σε βουτυρωμένη φόρμα. Τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο από πάνω.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Κατευθείαν μόλις βγάλουμε το γαλακτομπούρεκο από τον φούρνο, ρίχνουμε προσεχτικά το κρύο σιρόπι πάνω του, το αφήνουμε να τραβήξει και να κρυώσει.
Έτοιμο το γλυκό μας!!!
Για να το σερβίρω ιδιαίτερα, έκανα έναν κύκλο με διπλά κομμάτια σε μια πιατέλα, μοίρασα πάνω τους φρέσκα Granberries και δυόσμο. (Η φαντασία στην διακόσμηση όμως δεν έχει όρια).
Η συνταγή είναι από Kalli Greatheart – “Συνταγές απλές και εύκολες”.