Connect with us

Συνταγές

Η πιο ΤΕΛΕΙΑ τούρτα που έχεις ποτέ φάει – Nutella Brownie Mousse Cake

Published

on

60990480 10155380783912537 8846904409465028608 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι της κ. Tzina Pepe – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
Για το Brownie:

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κούπα (200g) ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι (70g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζάνι (35g) σκόνη κακάο
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
1/4 φλιτζάνι Nutella

Για το Nutella Mousse:
2 φύλλα ζελατίνης
1+1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος χτυπημένη, χωρισμένη στα 2
170g σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζάνι (85g) Nutella
λίγο αλάτι

Για το Mirror Glaze:
6 φύλλα ζελατίνης
1 κούπα (200g) ζάχαρη
2/3 φλιτζανιού (200g) σιρόπι γλυκόζης
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι (150g) ζαχαρούχο γάλα
200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη

Για τον Brownie:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Παίρνουμε ένα ταψάκι 20 εκατοστών, βάζουμε αντικολλητικό και το βουτυρώνουμε. Λιώνουμε το βούτυρο και το φυτικό έλαιο σε μια μικρή κατσαρόλα ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια φωτιά. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ με ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν πάστα. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας. Ρίχνουμε την βανίλια.

Ανακατέψτε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί σχεδόν πλήρως. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.

Ρίχνουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή. Τοποθετούμε το ταψί στην άκρη και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

(Όταν το brownie κρυώσει πολύ καλά, ανασηκώστε το από το ταψί χρησιμοποιώντας το αντικολλητικό ως λαβή. Κόψτε έναν κύκλο 15 εκατοστών περίπου. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα Nutella στην κορυφή και στη συνέχεια, τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά ή για όλο το βράδυ.

Για τη μους:
Βυθίστε τα φύλλα ζελατίνης σε δροσερό νερό για τουλάχιστον 5 λεπτά για να τα μαλακώσετε. Λιώστε τη σοκολάτα και τη Nutella στο φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνετε 1/2 φλιτζάνι κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα με μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει γύρω από τις άκρες. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και προσθέστε τη ζελατίνη και χτυπήστε μέχρι να λιώσει τελείως. Ρίξτε τη σοκολάτα και τη Nutella. Ανακατέψτε και ρίξτε λίγο αλάτι.

Σε ένα καθαρό μπολ χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα. Προσθέστε το 1/3 της κρέμας στο μείγμα σοκολάτας και αναδιπλώστε και στη συνέχεια προσθέστε όλο το μείγμα σοκολάτας στο μπολ με την κρέμα και διπλώστε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Για να συναρμολογήσετε το γλυκό, τοποθετήστε το κατεψυγμένο brownie σας γύρω από τον πυθμένα ενός σκεύους με σιλικόνη, με την πλευρά της Nutella επάνω. Ρίξτε το μους από πάνω.

Τοποθετήστε το σκεύος σιλικόνης σε μια σκληρή, επίπεδη επιφάνεια και χτυπήστε σταθερά μερικές φορές πάνω στον πάγκο για να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα. Τοποθετήστε ολόκληρο το κέικ στον καταψύκτη και αφήστε το να καταψυχθεί μέχρι να είναι τελείως σταθερό, τουλάχιστον 6 ώρες. έπειτα αφαιρέστε από τη σιλικόνη.

Τοποθετήστε το κάπου με την πλευρά του brownie να ακουμπάει κάτω και κρατήστε το στη κατάψυξη μέχρι να φτιάξετε το γλάσο.

Για το Mirror Glaze:
Βυθίστε τη ζελατίνη σε δροσερό νερό για τουλάχιστον 5 λεπτά για να μαλακώσει. Βάλτε τη ζάχαρη, το σιρόπι γλυκόζης και το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε από τη θερμότητα, στη συνέχεια προσθέστε τη ζελατίνη και χτυπήστε μέχρι να διαλυθεί. Ρίξτε το ζαχαρούχο γάλα.

Έπειτα ρίξτε το ζεστό μείγμα πάνω από τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και αφήστε το να καθίσει για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αφήστε το να κρυώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά. Βγάλτε το brownie από την κατάψυξη και τοποθετήστε το σε ένα ταψάκι υπερυψωμένο για να ρίξετε το γλάσο.

Εάν θέλετε μπορείτε να ”πιτσιλίσετε” την επιφάνεια με βρώσιμη χρυσή λάμψη. Μεταφέρετε προσεκτικά το κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος και βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να το σερβίρετε.

*Αφήστε να καθίσετε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Η Συνταγή είναι της κ. Tzina Pepe – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 ώρες ago

Πολύ ωραία ιδέα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Συνταγές2 ώρες ago

Νόστιμο Γλυκό στο πεντάλεπτο, με 4 υλικά, χωρίς να λερώνουμε κουζίνες!

Συνταγές4 ώρες ago

Μεσολογγίτικο ρολό – ένα υπέροχο γλυκό με καρύδια ή αμύγδαλο, μέλι που μοσχοβολάει βούτυρο

Συνταγές6 ώρες ago

Τζιγεροσαρμάς – ο θρακιώτικος κεφτές με ρύζι και συκώτι

Συνταγές8 ώρες ago

Υπέροχα μουστοκούλουρα μαλακά, μυρωδάτα και γευστικότατα..

Συνταγές10 ώρες ago

Πορτοκαλόπιτα μυρωδάτη και ζουμερή – Σερβίρετε με παγωτό!

Συνταγές12 ώρες ago

Πολύ ωραίο κέρασμα !! Υπέροχα σοκολατάκια!

Συνταγές23 ώρες ago

Πίτσα με ζύμη αργής ωρίμανσης – Πάρα πολύ ωραία

Συνταγές1 ημέρα ago

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Spring rolls χειροποίητα με λαζάνια

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν υπερβάλω καθόλου! Το γευστικό και δροσερό cheesecake που χρειαζόμαστε αυτές τις ημέρες!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ευκολοι πατατοκεφτέδες – δείτε πως θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους

Συνταγές1 ημέρα ago

Εξαιρετική συνταγή για μια νηστίσιμη τυρόπιτα

Γλυκα1 ημέρα ago

Κουλουράκια νηστίσιμα απλά και με σοκολάτα υγείας – η σοκολάτα πάει πολύ με το πορτοκαλί !!

Συνταγές1 ημέρα ago

Κλασσικό ελληνικό – Σήμερα φτιάξαμε Ιμάμ Μπαϊλντί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές2 ημέρες ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές2 ημέρες ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές2 ημέρες ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές2 ημέρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές3 ημέρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές3 ημέρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές3 ημέρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές3 ημέρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές4 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές4 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Exit mobile version