Connect with us

Πιτες

Ηπειρώτικη κρεατόπιτα

Published

on

IPIROTIKI KREATOPITA

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ

16 καρδιές αγκινάρας κομμένες στα τέσσερα
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
5 χτυπημένα αβγά
1 ½ κιλό κατσικάκι μπούτι
1 ½ φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
2 κουταλιές ξύδι
1 φλιτζάνι πληγούρι
4 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών, όπως π.χ. Aromat της Knorr
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι και πιπέρι
Για τη ζύμη:
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές ξύδι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Μία πρέζα αλάτι και 1 κουταλάκι μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών, όπως π.χ. Aromat της Knorr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Βάλε σε μια κατσαρόλα το κατσικάκι με τα κρεμμύδια, τον κύβο λαχανικών και αλάτι, σκέπασέ τα με νερό και, όταν πάρει βράση, ξάφρισέ το και άφησε να βράσει για 1 ώρα περίπου.
2 Βγάλε ύστερα το κρέας από την κατσαρόλα, ρίξε τις αγκινάρες και άφησέ τες να βράσουν για 20 λεπτά περίπου, πριν αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά.
3 Τα πράγματα θα μπορούσαν να τελείωναν εδώ, αλλά τότε δεν θα είχαμε πίτα. Ρίξε, λοιπόν, το πλιγούρι στην κατσαρόλα και πρόσθεσε το τυρί, τα αβγά, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ξεκοκάλισε επίσης το κρέας, ξεψάχνισέ το, πρόσθεσέ το στη γέμιση της πίτας, ανακάτεψε και άφησε τη γέμιση στην άκρη.
4 Πάμε στο φύλλο της κρεατόπιτας τώρα. Ανάμειξε το αλεύρι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και σταδιακά όσο νερό πάρει (1 φλιτζάνι περίπου). Ζύμωσε το φύλλο για 20 λεπτά περίπου, μάζεψε τη ζύμη σε μπάλα και χώρισέ τη σε 3 μικρότερες μπάλες που θα ανοίξεις αντιστοίχως σε 3 φύλλα.
5 Ρίξε 4 κουταλιές ελαιόλαδo σε ένα ταψί και στρώσε το πρώτο φύλλο. Άλειψέ το με ελαιόλαδo και στρώσε το δεύτερο φύλλο. Άπλωσε τη γέμιση και σκέπασε με το τελευταίο φύλλο. Ρίξε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδo και στοπ.
6Ψήσε την ηπειρώτικη κρεατόπιτα 45 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C και καλή σου όρεξη.

Καλή όρεξη!

Μπες στο cookoo.ourwork.gr για περισσότερες νόστιμες συνταγές σαν και αυτή !

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές10 ώρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές12 ώρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές14 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές16 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές17 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές18 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές20 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές1 ημέρα ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές2 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές3 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Exit mobile version