ΥΛΙΚΑ (για μια φόρμα 20Χ10εκ)
ελαιόλαδο
1/3 φλυτζανιού
μέλι
½ φλυτζάνι
2 αυγά
πουρές ψημένης κολοκύθας καλά στραγγισμένος
1 φλυτζάνι
βανίλια εκχύλισμα
1 κουταλάκι
αλάτι
½ κουταλάκι
κανέλα
½ κουταλάκι
τζίντζερ σε σκόνη
½ κουταλάκι
γαρύφαλλο τριμμένο
¼ κουταλάκι
μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι
αλεύρι ολικής αλέσεως
3/4 φλυτζανιού
καρύδια
½ φλυτζάνι
μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι
νερό χλιαρό
¼ φλυτζανιού
βούτυρο ή ελαιόλαδο για το άλειμμα της φόρμας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165°C.
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μέλι.
Προσθέτουμε τα αυγά, τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε.
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τα δύο αλεύρια.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και τα καρύδια.
Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε καλά το μίγμα του κέϊκ.
Προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα στο ζεστό νερό να διαλυθεί και το ρίχνουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Αλείφουμε με ένα πινέλο τη φόρμα του κέϊκ μας με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο.
Ρίχνουμε το μίγμα του κέϊκ στη φόρμα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα κανέλα και ζάχαρη καστανή.
Ψήνουμε για 60 – 70 λεπτά ή μέχρι να βάλουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέϊκ μας και να βγεί καθαρό. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βγάζουμε από τη φόρμα.
Περισσότερες νοστιμιές στο http://www.realfamilyfood.com