Connect with us

Συνταγές

Εύκολο Γλυκό Ψυγείου με Σοκολάτα που θα το αγαπήσεις!

Published

on

γλυκό ψυγείου

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου σοκολάτας που πραγματικά θα το αγαπήσετε! Μπορείτε την κρέμα του γλυκού να την αντικαταστήσετε με την δικιά σας, αγαπημένη σας κρέμα. Ξεκινάμε:

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:

Αλεύρι-350g.
Ζάχαρη -200g.
Σκόνη κακάου -60 γραμ (5 κουταλιές της σούπας)
λίγο αλάτι
1 μπέικιν πάουντερ
ελαιόλαδο 100 ml
Γάλα -200ml
Βραστό νερό -200 ml.
Αυγά -2 .
Ξίδι μήλου (μηλίτης) -1 κουταλάκι του γλυκού
(Βανιλίνη – για επιπλέον γεύση- προαιρετικά)

Για την κρέμα :
βούτυρο -150g.
Ζαχαρούχο γάλα -230 ml.

Για την γκανάζ:
Σοκολάτα με αμύγδαλα (η ξηρό καρπό της επιλογής σας) -100γρ.
Γάλα ή κρέμα γάλακτος -30-50ml.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε την συνταγή μας παίρνοντας ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο αφού τα κοσκινίσουμε πρώτα. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το μπείκιν παόυντερ, την ζάχαρη, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα μας.

Στην συνέχεια, παίρνουμε ένα άλλο μπολ και ρίχνουμε μέσα 2 αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα και ανακατεύουμε με ένα μίξερ. Στην συνέχεια, και εφόσον έχει ομογενοποιηθεί το μείγμα μας προσθέτουμε το βραστό νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Έπειτα, σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το κακάο από το προηγούμενο μείγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ. Όταν γίνει το μείγμα κρέμα προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι μήλου (μηλίτης). Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χυμό από λεμόνι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα.

Συνεχίζουμε, παίρνοντας ένα ταψάκι διαμέτρου περίπου 28 εκ., τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε μέσα την κρέμα μας. Με την βοήθεια μιας σπάτουλας προσέχουμε η κρέμα να πάει σε όλη την επιφάνεια. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Όταν είναι έτοιμο,το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και με ένα μαχαίρι το κόβουμε στην μέση κάθετα καθώς επίσης κόβουμε και τις άκρες και τις βάζουμε σε ένα πιατάκι για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

Έπειτα φτιάχνουμε την κρέμα και παίρνουμε ένα μικρό μπολάκι και χτυπάμε με ένα μίξερ το βούτυρο. Στην συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα. Χρειάζεται να είναι τα συστατικά σε θερμοκρασία δωματίου και σε χτυπάμε συνολικά 2 με 3 λεπτά. Αφού είναι έτοιμη η κρέμα μας, την ρίχνουμε πάνω στο ένα κομμάτι παντεσπάνι και την αλείφουμε να πάει παντού με μία σπάτουλα, κρατώντας μια μικρή ποσότητα για να καλύψουμε και τις πλαινές πλευρές του γλυκού με μία σπάτουλα. Έπειτα ρίχνουμε και τα τρίμματα από το παντεσπάνι, που είχαμε κρατήσει στο πιατάκι από το προηγούμενο βήμα, στα πλαϊνά, για να κολλήσουν πάνω στην κρέμα.

Συνεχίζουμε με την γκανάζ. Σε ένα μπολ, σπάμε την σοκολάτα σε κομμάτια, προσθέτουμε και το γάλα και το τοποθετούμε σε μπεν μαρι μέχρι να λιώσει. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Εφόσον είναι έτοιμη η γκανάζ την ρίχνουμε πάνω από το γλυκό μας και με μία σπάτουλα την απλώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια.

Το εύκολο γλυκό μας είναι έτοιμο και διατηρείται στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

Ψάχνεις και άλλες παρόμοιες συνταγές; Δες μερικές ακόμα συνταγές για γλυκό ψυγείου!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές6 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές8 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές10 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές12 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές14 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές14 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές14 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές16 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές1 ημέρα ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version