Connect with us

Συνταγές

Εύκολα γερμανικά ψωμάκια που θα λατρέψουν όλα τα παιδιά

Published

on

91224294 2497490660512421 6778643816946597888 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Υλικά
για 10 ψωμάκια:

500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις η ολικής αλέσεως
300 ml χλιαρό νερό
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο στους 50 βαθμούς αέρα.

Μέσα σε μπολ ριχνουμε τα στερεά υλικά, δηλαδή αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι και μαγιά. Ανακατεύουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό ενώ ζυμώνουμε.

Θα γίνει μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας. Αν θα βγει λίγο σφιχτή δεν πειράζει την ζυμώνουμε καλά και σκεπάζουμε με διαφάνεια και πετσέτα.

Σβήνουμε το φούρνο και έχουμε ανοιχτό μόνο το λαμπάκι. Τοποθετούμε μέσα στο φούρνο με ανοιχτό το λαμπάκι το σκεύος με την ζύμη και αφήνουμε για 2-3 ώρες να φουσκώσει.

Όταν φουσκώσει η ζύμη βγάζουμε από το σκεύος πάνω σε επιφάνεια πολύ ελαφρά αλευρωμενη και ζυμώνουμε ελαφρώς. Κάνουμε μια μπάλα τη ζύμη. Την χωρίζουμε σε 4 μέρη και κάθε μέρος σε μπαλάκια των 80 γραμμαρίων.

Τα τοποθετούμε όλα δίπλα δίπλα τα σκεπάζουμε με πετσέτα.

Παίρνουμε ένα μπαλάκι κάνουμε κορδόνι τυλίγοντας το στην παλάμη μας σε κύκλο. Περνάμε μέσα από τον κύκλο την μια άκρη δηλαδή από πάνω προς τα κάτω και την κολλάμε στην κάτω πλευρα.

Περνάμε την άλλη άκρη από κάτω προς τα πάνω και περνάμε την άκρη κάτω από τον κύκλο.
Έτσι θα σχηματιστεί η κουλούρα σαν τσουρεκακι.

Κάνουμε και άλλα σχέδια όπως μας αρέσει.
Αλείφουμε με τα δάχτυλα μας λίγο νερό στην επιφάνεια τους και βουτάμε μέσα σε μπολ με σουσάμι άσπρο και μαύρο και σε παπαρουνοσπορο.

Τοποθετούμε σε λαμαρίνα πάνω σε χαρτί ψησίματος, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 40′ λεπτά.

10′ λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος των 40′ λεπτών, τοποθετούμε μια άλλη λαμαρίνα στο φούρνο και ανοίγουμε τη θερμοκρασία στην μεγαλύτερη ένταση που έχει ο φούρνος μας.

Όταν είναι έτοιμα να τα φουρνησουμε ανοίγουμε το φούρνο ρίχνουμε 1 κούπα νερό στην λαμαρίνα που βάλαμε και αμέσως τοποθετούμε τη λαμαρίνα με τα ψωμάκια στη μεσαία σχάρα.

Χαμηλώνουμε την ένταση στους 200C βαθμούς και ψήνουμε για 20′ λεπτά, η μέχρι να ροδίσουν.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές14 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές16 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές18 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές20 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές21 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές22 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές22 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές23 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές5 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version