Συνταγές
Εξαιρετικό γαλακτομπούρεκο πολύ νόστιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Σιρόπι :
700 γρ ζάχαρη, 500 γρ νερό, 1 λεμονοκουπες, 1 ξύλο κανέλα.
Όλα τα υλικά σε ένα βαθύ κατσαρολακι και βράζω για 5 με 7 λεπτά από το σημείο βρασμού. 1 πακέτο φύλλο κρούστας. 200 γρ λιωμένο βούτυρο καλής ποιότητας. Για την κρέμα :1,5 κιλό γάλα, 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό, 2 αυγά και 1 κρόκο αυγού 200 γρ ζάχαρη, 2 βανίλιες, 1 ξύλο κανέλα, ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση :
φτιάχνω πρώτα το σιρόπι και αφήνω στην άκρη να κρυώσει πολύ καλα. Λιώνω το βούτυρο και αφήνω και αυτό στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, κρατάω λίγο στην άκρη, ρίχνω τη μισή ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το ξύλο κανέλα και σε μέτρια φωτιά
αφήνω να ζεσταθεί πολύ καλα, το γάλα. Σε ένα βαθύ μπολ έβαλα την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά τις βανίλιες και ανακατεύω πολύ καλά
ρίχνω 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό ανακατεύω και ρίχνω το γάλα που κράτησα και δεν έβαλα στην κατσαρόλα. Ανακάτεψα όταν αρχίσει να ζεστενεται το γάλα στην κατσαρόλα
ρίχνω λίγο με μια κουτάλα στο μείγμα αυγό σιμιγδάλι για να έρθει πιο κοντά στη θερμοκρασία με το γάλα στην κατσαρόλα. Ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα μου αφαιρώ το ξύλο κανέλα
βάζω 60 γρ βούτυρο ανακάτεψα να λιώσει σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει πολύ καλα. Φτιάχνω το γαλακτομπουρεκο χαραζω ελαφρώς τα φύλλα από επάνω και ψήνω στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Όταν γίνει βγάζω και σιροπιαζω αμέσως. Κοτοπιτα υπάρχει συνταγή μέσα στην ομάδα. Τα λουκάνικα τα έψησα στο σχαροτηγανο.
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.