Χρειαζόμαστε:
6 αυγά
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού πολύ λεπτό
½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
αλεύρι φαρίνα όσο πάρει (περίπου 1 κιλό )
7 βανίλιες
νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
3 κούπες μέλι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
κανέλλα
καρύδια χοντροτριμμένα
Πως τις φτιάχνουμε:
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, το πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις 3 βανίλιες σε ένα μπολ και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά, τόσο όσο να πετύχουμε μια ζύμη αρκετά σφιχτή.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια και την αφήνουμε μια ώρα να ξεκουραστεί, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη.
Αφού περάσει η ώρα παίρνουμε το κάθε μπαλάκι το πασπαλίζουμε με νισεστέ και το ανοίγουμε σε όσο πιο λεπτό φύλλο μπορούμε. Χρησιμοποιούμε καλύτερα νισεστέ για να αλευρώσουμε την επιφάνεια πάνω στην οποία ανοίγουμε το φύλλο αντί για αλεύρι, έτσι τα φύλλα ανοίγουν πιο εύκολα.
Τα τριανταφυλλάκια θέλουν ένα ένα μέσα στην κατσαρόλα.
Αναμειγνύουμε τα καρύδια χοντροτριμμένα με τις 2 βανίλιες.
Αναμειγνύουμε και τη ζάχαρη με τις άλλες 2 βανίλιες.
Παίρνουμε την πιατέλα στην οποία θα σερβίρουμε τις δίπλες και βάζουμε μία στρώση, πασπαλίζουμε με κανέλλα, μέλι, καρύδια και ζάχαρη. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι δίπλες και χτίζουμε πάλι έναν πύργο από δίπλες.
Καλό είναι να βάλουμε πάνω πάνω τα τριανταφυλλάκια που είναι πιο φανταχτερά.
Η βάζουμε σε βαθουλή κατσαρολίτσα το μέλι με 1,5 κούπα νερό να βράσουν. Αφαιρούμε τον αφρό και ρίχνουμε μέσα τις δίπλες λίγες λίγες, αφήνοντάς τες να βράσουν λίγα λεπτά.
Όταν τις βγάλουμε από το μέλι, τις πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα, που έχουμε ανακατέψει προηγουμένως.
Όπως μου είπε η πεθερά μου, μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε, να “ζωγραφίσουμε” και να δημιουργήσουμε όποιο σχέδιο εμείς θέλουμε.