Connect with us

Γλυκα

Δίπλες Χριστουγεννιάτικες

Published

on

diples3Lpicac252822529 uc 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:
3 αυγά
~ 1/2 κιλό αλεύρι
χυμό από 1 πορτοκαλι
1 σφηνάκι ούζο
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κτγ εσανς βανίλια
τρίμμα ψιλό από 1 πορτοκάλι

Για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 ξυλάκι κανέλα
μισό λεμόνι
3 γεμάτες κτΣ μέλι

150 γρ. αμύγδαλα και καρύδια χοντροκομμένα
1 κτγ κανέλα

Λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το ούζο, το χυμό πορτοκαλιού, το ούζο, το εσάνς, το τρίμμα από το πορτοκάλι, το αλάτι και τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε όλα μαζί με ένα μεγάλο πιρούνι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο υγρό μείγμα. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια πολύ σφιχτή ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 4 μπαλίτσες που τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Τις βάζουμε σε ένα πλαστικό σακουλάκι τροφίμων και τις αφήνουμε για 2 – 3 ώρες στο ψυγείο (βλέπετε ήταν Σάββατο και είχα να πάω στο Λελούδα, οπότε δε μπορούσα να τις αφήσω έξω!!!) Εσείς αν δεν έχετε άλλες «υποχρεώσεις» , αφήστε τη ζύμη μέσα στο σακουλάκι 1 ώρα να περιμένει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Βάζουμε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει.
Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια κάθε μπαλάκι ζύμης σε (όσο γίνεται) τετράγωνο λεπτό ζυμάρι. Φανταστείτε ότι η ζύμη πιάνει όλη σχεδόν την επιφάνεια του ξύλου.
Με τη βοήθεια της ειδικής ροδέλας κοπής, τη χωρίζουμε σε 4 μακρόστενες λωρίδες, που και αυτές τις κόβουμε κάθετα στη μέση. Έτσι κάθε μπαλάκι μας δίνει 8 ορθογώνια κομμάτια και όλη η ζύμη 32 συνολικά.

Ακουμπάμε κάθε κομμάτι πάνω σε υφασμάτινη επιφάνεια και τα σκεπάζουμε (αν τα ανοίξουμε όλα μαζί) με άλλο ύφασμα για να μη ξεραθούν.
Εγώ άνοιξα τα φύλλα σε δύο φάσεις και έτσι δε χρειάστηκαν σκέπασμα.
Πάμε για το τηγάνισμα τώρα. Χρησιμοποιούμε 2 μεγάλα πιρούνια για βοηθούς.

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης από τα κομμένα, το ανοίγουμε λίγο ακόμα με τα χέρια και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Το γυρνάμε αμέσως και από την άλλη και το τσιμπάμε από τη μια άκρη με το ένα πιρούνι και με τη βοήθεια και του 2ου το γυρνάμε γύρω γύρω για να πάρει το σχήμα του σωλήνα.

Για να τηγανιστούν μέχρι μέσα, κρατάμε τη ζύμη με τα πιρούνια μας κάτω από την επιφάνεια του λαδιού και την αφήνουμε μόλις πάρει λίγο χρώμα. Τη στραγγίζουμε και την τοποθετούμε σε ένα φαρδύ δίσκο με απορροφητικό χαρτί.

Αφού τελειώσουμε με τις δίπλες, φτιάχνουμε το σιρόπι.  Σε μια κατσαρόλα βράζουμε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό και το ξυλάκι της κανέλας για 10 με 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και το λεμόνι.  Το αφήνουμε να βράσει για λίγο ακόμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση.

Βάζουμε τις δίπλες μία μία μέσα στο σιρόπι. Τις αφήνουμε να πάρουν μια μικρή βράση και τις βάζουμε στο Χριστουγεννιάτικο δίσκο. Ανακατεύουμε τα χονδροκομμένα ξηροκάρπια με την κανέλα και σε κάθε στρώση από δίπλες, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα μας.

Η ασύγκριτη γεύση τους, το τραγανό και τρυφερό φύλλο και τα χίλια αρώματα που κουβαλάνε, τις κάνουν ακαταμάχητες.
Έφτιαξα και ξεροτήγανα με σαμιώτικη σούμα, που αν προλάβω θα τα «ανεβάσω»..

Μπες στο oinomagirion.blogspot.gr για περισσότερες νόστιμες συνταγές!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές36 λεπτά ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές3 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές5 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές6 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές7 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές8 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές22 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές24 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές1 ημέρα ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Exit mobile version