Connect with us

Γλυκα

Βιεννέζικο κέικ σοκολάτας (Sacher Torte)

Published

on

636142617830743744

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά
(για 12 μερίδες)

7 κρόκοι αυγών
150 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
125 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κουβερτούρα
7 ασπράδια αυγών
125 γρ.  ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
150-200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
1 σφηνάκι ρούμι (προαιρετικά)

Για το γλάσο
200 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. ζάχαρη
150-170 ml νερό

Εκτέλεση
1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
2. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν.
3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ ή τσέρκι με διάμετρο 24 εκ.
4. Χτυπάμε τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι. Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
5. Αδειάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα με τους κρόκους και προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα ανακατεύοντας. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας και έπειτα προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα
6. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
7. Αν η μαρμελάδα δεν είναι ρευστή, τη ζεσταίνουμε για λίγο σε χαμηλή φωτιά. Αν θέλουμε προσθέτουμε ένα σφηνάκι ρούμι.
8.  Ξεφορμάρουμε το κέικ και το χωρίζουμε οριζόντια σε δυο ίσα κομμάτια, δηλαδή σε δύο βάσεις ξεχωριστές. Αλείφουμε το ένα κομμάτι με μαρμελάδα και σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι. Καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά με την υπόλοιπη μαρμελάδα.
9. Ετοιμάζουμε το γλάσο: Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά. Το βάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
10. Γρήγορα ρίχνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ και στρώνουμε αμέσως με σπάτουλα ή μεγάλο ίσιο μαχαίρι. Αφήνουμε να στερεοποιηθεί σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Σερβίρεται ιδανικά με σπιτική σαντιγί.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές14 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές16 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές18 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές20 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές22 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές22 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές22 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές24 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές5 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version