Γλυκα
Αφράτο μυρωδάτο κέικ μπανάνα με κρέμα σοκολάτα
Υλικά 1 ½ φλ. σπορέλαιο 2 αυγά 1/2 φλ. γάλα φρέσκο 1/2 κεσές γιαούρτι 4 μπανάνες ώριμες (μέτριες σε μέγεθος και πολτοποιημένες) 3/4 φλ. ζάχαρη 2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κ.γλ μπέικιν πάουντερ 1 ½ κ.γλ σόδα μαγειρικής 1 βανίλια 1 ½ φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη 1 πρέζα αλάτι 1/2 φλ. κουβερτούρα […]
Υλικά
- 1 ½ φλ. σπορέλαιο
- 2 αυγά
- 1/2 φλ. γάλα φρέσκο
- 1/2 κεσές γιαούρτι
- 4 μπανάνες ώριμες (μέτριες σε μέγεθος και πολτοποιημένες)
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- 2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
- 1 ½ κ.γλ σόδα μαγειρικής
- 1 βανίλια
- 1 ½ φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλ. κουβερτούρα σε σταγόνες
- έξτρα αλεύρι + βούτυρο για τη φόρμα
-
Για τη σάλτσα σοκολάτας
- 2 κ.σ γεμάτες βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1/3 φλ. νερό
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1 ½ φλ. ζάχαρη άχνη
- 1/3 φλ. κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Για το κέικ μπανάνα με σοκολάτα, χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τον πουρέ από μπανάνες. Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα και το προσθέτουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε. Ρίχνουμε και τη βανίλια. Τέλος, με μία σπάτουλα ανακατεύουμε μέσα τα καρύδια και τη σοκολάτα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μεγάλη φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.
Για τη σάλτσα σοκολάτας που θα καλύψουμε το κέικ μπανάνα
Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το βούτυρο ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε την άχνη και το κακάο σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το υγρό.
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει.
Συνταγή από argiro.gr