Connect with us

Συνταγές

Αφράτα κρουασανάκια με γέμιση μερέντα

Published

on

107330687 2717464485139568 5270293547001180873 n 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Hristina Tomić Michailidou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά:
350 ml γάλα
2 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
25 γραμ. φρέσκια μαγιά
80 ml ηλιέλαιο
800 γραμ. αλεύρι
50 γραμ. βούτυρο

Για επίστρωση:
2 κρόκοι
βούτυρο

Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη βάζουμε 350 ml χλιαρό γαλα, προσθέτουμε 25 γραμ. φρέσκια μαγιά, τέσσερις κουταλιές ζάχαρη, δύο αυγά, 80 ml ηλιέλαιο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε αλεύρι και αλάτι.

Ζυμώνουμε τη ζύμη να γίνει μαλακή.
Βάζουμε τη ζύμη στην λεκάνη και την καλύπτουμε με μεμβράνη.

Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει η ζύμη πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο μας και ζυμώνουμε χωρίζοντας τη ζύμη σε τρία ίδια κομμάτια.

Από κάθε κομμάτι βγάζουμε πέντε μπάλες (σύνολο 15 μπαλίτσες) και τις βάζουμε σε ένα αλευρωμένο δίσκο σκεπάζοντάς τες με μεμβράνη.
Τις αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσουν.

Με τον πλάστη ανοίγουμε τις 5 μπάλες μέχρι το μέγεθος μιας πίτας γύρου.

Βάζουμε την μία πίτα πάνω από την άλλη προσθέτοντας λιωμένο βούτυρο σε κάθε πίτα εκτός από την τελευταία.
Στην τελευταία ρίχνουμε λίγο αλεύρι και με τον πλάστη ανοίγουμε το φύλλο.

Κόβουμε το φύλλο σε 16 τριγωνικά κομμάτια και σε κάθε άκρη του βάζουμε μερέντα.
Έπειτα τυλίγουμε τα κομμάτια και τα αφήνουμε σε λαδωμένο ταψί να καθήσουν 40 λεπτά

Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους και αλείφουμε τα κρουασανάκια.
Ψήνουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς, μετά χαμηλώνουμε στους 100 βαθμούς και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.

Μόλις τα βγάζουμε από το φούρνο τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και τα σκεπάζουμε με ένα πανί μέχρι να κρυώσουν.
Πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε ζάχαρη άχνη.

Η Συνταγή είναι από κ. Hristina Tomić Michailidou‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές29 λεπτά ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές2 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές3 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές4 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές6 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές20 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές22 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές24 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Exit mobile version