Connect with us

Συνταγές

Ατομικές μπαμπάδες με ρούμι και σαντιγί – Θα σας ξετρελάνουν

Published

on

84632330 10212305546473923 8259089357063847936 o

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Euridiki Kanatseli‎ – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.

Υλικά
· > Για την Ζύμη Σαβαρέν

· 140 gr. αλεύρι
· 4 gr. ξηρή μαγιά στιγμής
· 2 αυγά
· 40 ml. γάλα εβαπορέ
· 50 gr. βούτυρο
· 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
· ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
· 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια

· > Για το Σιρόπι
· 225 ζάχαρη
· 200 ml. νερό
· 125 ml. ρούμι

· > Για την Επάλειψη
· 5 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
· 2 κουταλιές της σούπας καυτό νερό

· > Επιπλέον θα χρειαστείτε
· 300 gr. σαντιγύ
· 150 κομπόστα βερίκοκα ή αλλα φρούτα
· 4-5 βερίκοκα
· 8-10 Κερασάκια μαρασκίνο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ο μπαμπάς (σαβαρέν)
Ζεσταίνουμε το γάλα, αδιάλυτο και το ρίχνουμε στο μπώλ του μίξερ.

Διαλύουμε την μαγιά στο γάλα και προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά και την βανίλια.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.

2. Λιώνουμε το βούτυρο ελαφρά και το προσθέτουμε σταδιακά.
Βάζουμε την ζύμη σε ένα αλευρωμένο μπώλ, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη για μία ώρα σε ζεστό μέρος.

Κατόπιν βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι ή ατομικές φόρμες και απλώνουμε την ζύμη.

3. Την αφήνουμε και πάλι για μισή ώρα σκεπασμένη να διπλασιαστεί ο όγκος της και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 30′ λεπτά.

Μόλις ψηθεί, ξεφορμάρουμε αμέσως και αφήνουμε να κρυώσει καλά, πρίν το σιροπιάσουμε.

4. Tο σιρόπι
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι μόλις πάρει 1-2 βράσεις.

Κάνουμε με ένα πηρούνι τρύπες στον μπαμπά στην κάτω πλευρά, όπως θα τον τοποθετήσουμε στο σιρόπι.

Τοποθετούμε τον μπαμπά και κλείνουμε την φωτιά.

Με ένα κουτάλι περιχύνουμε με σιρόπι και την πάνω πλευρά, μέχρι να «τραβήξει» όλο το σιρόπι.

5. Hεπάλλειψη
Ζεσταίνουμε ελαφρά την μαρμελάδα και το νερό και ανακατεύουμε.

Με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια του μπαμπά και το αφήνουμε να κρυώσει για 1-2 ώρες.

6. Η συναρμολόγηση
Τοποθετούμε τον μπαμπά σε μία πιατέλα.

Βάζουμε την σαντιγύ σε κορνέ και κάνουμε «κορδόνια» σε όλη την επιφάνεια του μπαμπά.

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα βερίκοκα. Γεμίζουμε το κενό του μπαμπά στην μέση εναλλάξ σαντιγύκαι φρέσκα βερίκοκα.

Διακοσμούμε με τα κερασάκια μαρασκίνο! Γαρνίρουμε με τα βερίκοκα κομπόστα.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο 1-2 ώρες και σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι από κ. Euridiki Kanatseli‎ “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές6 ημέρες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές5 ημέρες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλεια συνταγή!!! Κουταλιά και απόλαυση για την καλύτερη σοκολατόπιτα

Συνταγές9 λεπτά ago

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλούρια του Πάσχα

Συνταγές2 ώρες ago

Υπέροχοι γίγαντες φούρνου μαγειρεμένοι με πολύ μεράκι

Συνταγές4 ώρες ago

Αρωματικοί ρεβυθοκεφτέδες – οι πιο λαχταριστοί που έχετε δοκιμάσει!

Συνταγές6 ώρες ago

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο μαλακά και αφράτα μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Συνταγές8 ώρες ago

Μόνο αυτή φτιάχνουμε! Νόστιμο και τραγανό το ζυμάρι, όπως μας αρέσει!!

Συνταγές11 ώρες ago

Σου λείπει η σούβλα και ένα ολόκληρο αρνί; Τότε φτιάξε αυτό το φαγητό για το Πάσχα!

Συνταγές1 ημέρα ago

Δροσερή σαλάτα φράουλα – γιατί μας αρέσουν τα φρούτα στις σαλάτες

Συνταγές1 ημέρα ago

Δε δοκίμασες ποτέ μακαρονόπιτα; Πολύ καλή για τις νηστείες!!

Συνταγές1 ημέρα ago

Αύριο ανοίγουμε σουβλατζίδικο!! Πίτες με κιμά από κόκορα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να σκαρώσουμε μια καρυδόπιτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ένας εκλεκτός αλλά και ξεχωριστός μεζές – καβουρμάς πρόβειος

Συνταγές1 ημέρα ago

Της τεμπελιάς το φαγητό – γεμιστά, εύκολα και γρήγορα μαγειρεμένα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα Λαζαράκια επιστρέφουν – Εύκολη, πασχαλινή συνταγή για αφράτα σταφιδόψωμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου – φράουλενιο και σοκολατένιο χωρίς τύψεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Ένα υπέροχο λικέρ μανταρίνι γεμάτο αρώματα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν έχουμε λόγια!! Ντολμαδάκια γιαλαντζί μοσχομυριστά

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι γευστικό και αφράτο – Καλή σας απόλαυση!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ομορφιές και καλλιτεχνήματα, είναι αυτά; Έτοιμα και τα δικά μας πασχαλινά κουλουράκια και του χρόνου με υγεία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρεκάκια – συνταγή που δεν θα την αλλάξεις ποτέ !

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπεργευστικά καλαμαράκια στιφάδο μελωμένα με κρεμμύδια στην χύτρα…

Συνταγές3 ημέρες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γλυκό – μαλεμπί με υποβρύχιο μαστίχα.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ντολμαδάκια με τα πρώτα φρέσκα αμπελόφυλλα!

Συνταγές4 ημέρες ago

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ – Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο κέρασμα! Τιραμισού που όλοι αγαπάμε!

Συνταγές4 ημέρες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατα κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάρτε γιαούρτι και κοπιάστε να φάμε ντολμαδάκια γιαλαντζί

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη πατατοσαλάτα σε ταρτιέρα

Συνταγές5 ημέρες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Exit mobile version