Συνταγές
Ατομικά τραγανά γαλοκτομπουρεκάκια γεμάτα αρώματα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από : Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές
Δέκα με τόνο..
Σημείωση: Πριν το ψήσιμο τα βαζουμε στο ψυγειο για να ρουφηξουν καλα τα φυλλα το βουτυρο και να γινουν τραγανα
ΥΛΙΚΑ :
1 πακετο φυλλα κρουστας
200 γρ. βουτυρο καλης ποιοτητας (το βουτυρο αυτο ειναι για το αλοιμα τον φυλλων)
ΚΡΕΜΑ:
2.1/2 κουπες τσαγιού γαλα φρεσκο
1/2 κουπα σιμιγδαλι ψιλο
1/2 κουπα ζαχαρη
4 αυγα
3 βανιλιες
50 γρ βουτυρο
ξυσμα λεμονιου και μια φλουδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωριζουμε τα αυγα τα ασπραδια τα κανουμε σφικτη μαρεγκα και προσθετουμε σιγα σιγα τους κροκους και ανακατευουμε απαλα.
Βαζουμε σε μια κατσαρολα της 2 κουπες γαλα και την φλουδα λεμονιου και το βαζουμε να ζεσταθει σε ενα μπολ βαζουμε το γαλα το σιμιγδάλι την ζαχαρη το ξυσμα και της βανιλιες τα χτυπαμε με το συρμα να διαλυθούν το ριχνουμε στην κατσαρολα και ανακατευουμε καλα μεχρι να αρχισει να κοχλάζει
Δεν θα σφιξει πολυ το κατεβαζουμε απο την φωτια και προσθετουμε το βουτυρο και το μειγμα τον αυγων και ανακατεύουμε γρηγορα το αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει το ανακατευουμε ποτε ποτε για να μην κανει κρουστα δεν θα σφηξει πολυ η κρεμα .
Κοβουμε τα φυλλα σε τρεις λωριδες παιρνουμε μια λωριδα την βουτυρωνουμε την διπλωνουμε στην μεση βουτυρωνουμε βαζουμε μιαμιση κουταλια κρεμα στην ακρη διπλωνουμε στα πλαγια και απο πανω βουτυρωνουμε στα σημεια που διπλωσαμε και τυλιγουμε σε φλογερά .
Συνεχιζουμε ετσι μεχρι να τελειώσουν τα φυλλα και η κρεμα.
Τα τοποθετουμε σε βουτυρωμενο ταψι με μια μικρη απόσταση μεταξυ του μολις τα τελειώσουμε περιχυνουμε με το βουτυρο που μας έμεινε τα βαζουμε μιση ωρα στο ψυγειο στο τεταρτο αναβουμε το φουρνο στους 170 με 180 βαθμους και τα ψηνουμε για 30 με 35 λεπτα η μεχρι να ροδισουν καλα.
Τα βγάζουμε απο το φουρνο και τα περιχυνουμε με το κρυο σιροπι .
ΣΙΡΟΠΙ:
5 κουπες ζαχαρη (εγω βαζω 4)
2 κουπες νερο
1 φλουδα λεμονι
2 βανιλιες
χυμο απο μισο λεμονι
Βάζουμε ολα τα υλικα σε μια κατσαρολα εκτος απο το χυμο και απο το σημειο βρασμού μετραμε 7 λεπτα ακριβως αποσυρουμε και ριχνουμε το χυμο λεμονιου.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από : Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές