Connect with us

Κρεας

Αρνάκι ή κατσικάκι φρικασέ

Published

on

frikase 0

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά:
2 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι (μπούτι ή πλευρά)
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
4 δεματάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
4 μεγάλα μαρούλια
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι-πιπέρι
για το αυγολέμονο
2 αυγά
χυμό από 1-2 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το αρνάκι ή το κατσικάκι για 4-5 λεπτά από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε ζεστό νερό έως τη μέση του κρέατος και το βράζουμε, μέχρι να μαλακώσει.

Πλένουμε, χοντροκόβουμε τα μαρούλια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα 15 περίπου λεπτά, πριν το τέλος του ψησίματος μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται. Τα αφήνουμε να βράσουν, χωρίς να λιώσουν.

Λίγο πριν το τέλος του ψησίματος προσθέτουμε τον άνηθο. Αφήνουμε το φρικασέ 7-8 λεπτά να κρυώσει λίγο και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Εκτέλεση του αυγολέμονου

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με το διαλυμένο σε 1 φλιτζανάκι του καφέ κορν φλάουρ. Κατόπιν συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και ρίχνουμε μέσα σ’ αυτά λίγο λίγο από το ζουμί του φαγητού, μέχρι να γίνει το αυγολέμονο χλιαρό.

Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και την κουνάμε με κυκλικές κινήσεις, ώστε να πάει παντού. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην κόψει το αυγό και να μην κολλήσει το φαγητό.

Μπορούμε, αν θέλουμε, να φάμε το φρικασέ χωρίς αυγολέμονο, μόνο με λεμόνι. Είναι το ίδιο νόστιμο.

Το φρικασέ μπορεί επίσης να μαγειρευτεί με αντίδια ή με σπανάκι.

Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο https://www.sintagesmamas.com

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές11 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές13 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές15 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές17 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές18 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές19 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές19 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές21 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές1 ημέρα ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version