Connect with us

Συνταγές

ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΛΦΕΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ .. ΤΟΣΟ ΖΟΥΜΕΡΟ .. ΤΟΣΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ .. ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΟ !

Published

on

84267327 10219100074230889 4226181633817968640 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis‎ – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

ΥΛΙΚΑ
ΚΡΕΜΑ ΜΟΥΣΕΛΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ …

2 φλιτζάνια γάλα (480ml)
4 κρόκοι αυγών
⅓ φλιτζανιού + 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη (80γρ)
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (30γρ)
¼ φλιτζάνι κορν φλαουρ (30γρ)
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας η 2 βανιλινες
Μια πρέζα αλάτι
⅓ φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο (75γρ) και
⅓ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο (75γρ)
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος (250 γρ)

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταθουν 2 φλιτζάνια γάλα σε χαμηλή φωτιά.

Σε ενα μπολ τους κρόκους των αυγών και κρυσταλλική ζάχαρη τα χτυπάμε . Κοσκινίστε το αλεύρι και το κορν φλάουρ μέσα . Χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο. Τέλος, ανακατεύετε μέσα τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι.

Ρίξτε μόνο το ¼ απο το ζεστό γάλα σε (2 δόσεις) και χτυπήστε ελαφρά για να ομογεννοποιηθουν . Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα.

Σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να πάρει βράση ανακατευωντας ελαφρά συνεχώς. Όταν αρχίσει να βράζει, ανακατεύουμε ελαφρά συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Οπως ειναι καφτή προσθέστε το ⅓ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογεννοποιηθούν . Μεταφέρετε σε ένα σκεύος κρύο και αφήστε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ χτυπάμε σε κρέμα το ⅓ φλιτζάνι μαλακωμένο βούτυρο. Όταν η κρέμα ερθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε στο βούτυρο. Χτυπάμε 1-2 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε να δέσει και να γίνει λεία. ………..

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΕΓΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
220 γρ. ζάχαρη
60 γρ. νερό
115 γρ. ασπράδια αυγών
5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας η μία βανιλίνη
αλάτι μία πρέζα

Για την μαρέγκα
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε 170 γρ. ζάχαρη και το νερό και φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι να φτάσει το μείγμα τους 116⁰C.η αρχίσει να χάνει το διάφανο άχρωμο ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΙΖΕΙ ΕΛΑΦΡΑ

Στο μεταξύ, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα τα ασπράδια, λίγο αλάτι και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.Σταδιακά προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη ( τα 50 γρ ) και χτυπάμε μέχρι να στέκεται η μαρέγκα.

Όταν το σιρόπι φτάσει τους 116⁰C η αρχίσει να χάνει το διάφανο άχρωμο ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΙΖΕΙ ΕΛΑΦΡΑ , το προσθέτουμε στη μαρέγκα με αργή, σταθερή ροή σαν κλωστή , συνεχίζοντας τη λειτουργία του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.

Ανεβάζουμε την ταχύτητα μέχρι να σταθεί πάλι η μαρέγκα.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να κρυώσει εντελώς.Μετά την βάζουμε στο ψυγείο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε για 50 λεπτα 3 ιδια φύλλα σφολιάτας τρυπημένα πολυ καλα με πηρούνι και πασπαλισμένα με ζαχαρη για 50 λεπτα ,,, ανακατευουμε την μιση μαρεγκα με την κρεμα στο μίξερ για 2 λεπτα να αφρατεψει ..

Βαζουμε ενα φύλλο για βάση την μισή κρέμα δευτερο φύλλο την υπόλοιπη κρέμα και το τριτο φυλλο .. πασαλειβουμε με την μαρεγκα ενα οχι χοντρο στρωμα και καλύπτουμε με τριμματα σφολιάτας και αχνη ζαχαρη … παγωνουμε πριν κόψουμε ,,

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis‎ “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές7 ώρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές9 ώρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές11 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές13 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές14 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές15 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές16 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές1 ημέρα ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές1 ημέρα ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές3 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Exit mobile version