Συνταγές
Έτοιμο το χειμωνιάτικο γλυκό κυδώνι με υπέροχο χρώμα
Η Συνταγή είναι από κ. Lina Magda – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθάριζουμε τα κυδώνια ,δεν τα βάζουμε σε νερό με λεμονι για να μην μαυρίσουν διότι όταν θα αρχίσουν να βράζουν επανέρχεται το χρωμα τους
Τα ξέπλυνουμε, τα σούρωνουμε τα ζύγιζουμε :
2,500κιλά και 2.500 κιλά ζάχαρη , νερό 500ml ,αρμπαρόριζα ,ένα ξυλάκι κανέλα και αμυγδαλα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και σε στρώσεις κυδώνι ζάχαρη το ξυλάκι κανέλας και βράζουμε
Μολις αρχίσει να κοχλάζει ,ξαφρίζουμε εάν έχει αφρό
Εάν θέλουμε να γίνει κόκκινο ,χαμηλώνουμε την φωτιά ,ρίχνουμε την αρμπαρόριζα και χυμό από ένα λεμόνι
Βράζουμε 10 λεπτά και την άλλη μέρα το δένουμε και ρίχνουμε τα ασπρισμένα αμυγδαλα !
Εαν το θελουμε κίτρινο το βράζουμε και το δένουμε σε μια φάση
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα
Η Συνταγή είναι από κ. Lina Magda – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”