Connect with us

Συνταγές

Ένα παγωτό γεμάτο αρώματα ανατολής, βελούδινο, πραγματικά απερίγραπτο και ανεπανάληπτο…..!

Published

on

106479573 1956881641109444 2480645969643245523 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 λίτρο γάλα φρέσκο κατσικίσιο
240 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
4 κ.γ σαλέπι
1/4 κ.γ μαστίχα σε σκονη
600 γρ καταΐφι
250 γρ βούτυρο αγελάδος
50 γρ αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμενο
Βύσσινο γλυκό

Για το σιρόπι
4 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
2,5 φλ. νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτελεση
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το παγωτό μας από την προηγούμενη μέρα για να έχουμε το χρόνο να το αφρατευουμε.
Βάζουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος , τη ζάχαρη και το γαλα( κρατάω 1 φλυτζάνι) , να κάψουν.

Με το γάλα που κράτησαμε θα χτυπήσουμε καλά και θα διαλύσουμε το σαλέπι και τη μαστίχα.
Μόλις κάψει καλά το γάλα προσθετουμε το σαλέπι , κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και σιγοβραζουμε για 15 λεπτά περίπου .

Προσέχουμε να μην φουσκώσει το γάλα και χυθεί ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν το μίγμα μας αποκτησει μια ελαφρώς κολλώδης υφή…..σαν μια αραιή κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Το γυρίζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για τρεις ώρες.
Αφού έχει αποκτήσει παγωμένη σχεδόν στερεή υφή το παγωτό μας το βγάζουμε και το χτυπάμε με το σύρμα στο μίξερ για 5 λεπτά να αφρατέψει αρκετά.

Το βάζουμε πάλι στο ψυγείο για τρεις ώρες τουλάχιστον και αφού αποκτήσει πάλι στερεή μορφή το παγωτό μας χτυπάμε για άλλη μία φορά σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό αυτή τη φορά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλη μία φορά.
Αφήνουμε το παγωτό μας να παγώσει.

Ετοιμάζουμε το καταΐφι.
Το αφρατευουμε αρχικά με τα χέρια, το βάζουμε σε ένα ταψάκι και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
(Ανάλογα το φούρνο σας)

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο στα 35 -40 λεπτά και με ένα πιρουνάκι αρχίζουμε να ξεχωρίζουμε και να αφρατέυουμε το καταΐφι.
Βάζουμε για άλλα 5 με 10 λεπτά στο φούρνο να αποκτήσει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.( Μην παραλείψετε αυτό το στάδιο έτσι θα ψηθεί και θα σιροπιαστει το καταΐφι σας ομοιόμορφα και σωστά και θα γίνει ακόμα πιο αφράτο).

Αφήνουμε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.
Ωστόσο ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα τη ζάχαρη το νερό και την κανέλα και βράζουμε το σιρόπι για 4 λεπτά.
Στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι το ζεστό καταΐφι και αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιροπάκι και να κρυώσει.
Στήνουμε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος ένα τσέρκι 26 εκ. και βάζουμε στη βάση του ,το σιροπιασμένο καταΐφι( κρατάμε λίγο για να βάλουμε πάνω από το παγωτό).

Βγάζουμε από την κατάψυξη το παγωτό και αν είναι πάρα πολύ σκληρό αφήνουμε 5 λεπτά να μαλακώσει.
Το ανακατεύουμε ελαφρώς με μία μαριζ και παίρνουνε κουταλιά-κουταλιά και απλώνουμε το παγωτό πάνω στο καταΐφι.

Προσοχή το παγωτό το θέλουμε να είναι μαλακό όχι λιωμένο.
Αφού απλώσουμε το παγωτό προσθέτουμε και το υπόλοιπο καταΐφι που κρατήσαμε.

Πασπαλίζουμε με μπόλικο αμύγδαλο φίλε καβουρδισμένο και γλυκό βύσσινο μαζί με σιροπάκι.

Αντίστοιχα μπορουμε αφού ετοιμάσουμε το παγωτό να ενσωματώσουμε το σιροπιασμένο καταΐφι μας και το βύσσινο και να το σερβίρουμε σε μπάλες

Με αυτή τη δόση μπορείτε να βγάλετε μια τούρτα παγωτό και μια φορμα μεταλλικη ακόμα…με παγωτό καταΐφι.
Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να κρατήσετε λίγο ακόμα καταΐφι και για τη φόρμα σας.

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές12 ώρες ago

Πολύ ωραία ιδέα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Συνταγές12 ώρες ago

Νόστιμο Γλυκό στο πεντάλεπτο, με 4 υλικά, χωρίς να λερώνουμε κουζίνες!

Συνταγές14 ώρες ago

Μεσολογγίτικο ρολό – ένα υπέροχο γλυκό με καρύδια ή αμύγδαλο, μέλι που μοσχοβολάει βούτυρο

Συνταγές16 ώρες ago

Τζιγεροσαρμάς – ο θρακιώτικος κεφτές με ρύζι και συκώτι

Συνταγές18 ώρες ago

Υπέροχα μουστοκούλουρα μαλακά, μυρωδάτα και γευστικότατα..

Συνταγές20 ώρες ago

Πορτοκαλόπιτα μυρωδάτη και ζουμερή – Σερβίρετε με παγωτό!

Συνταγές22 ώρες ago

Πολύ ωραίο κέρασμα !! Υπέροχα σοκολατάκια!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πίτσα με ζύμη αργής ωρίμανσης – Πάρα πολύ ωραία

Συνταγές1 ημέρα ago

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Spring rolls χειροποίητα με λαζάνια

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν υπερβάλω καθόλου! Το γευστικό και δροσερό cheesecake που χρειαζόμαστε αυτές τις ημέρες!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ευκολοι πατατοκεφτέδες – δείτε πως θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετική συνταγή για μια νηστίσιμη τυρόπιτα

Γλυκα2 ημέρες ago

Κουλουράκια νηστίσιμα απλά και με σοκολάτα υγείας – η σοκολάτα πάει πολύ με το πορτοκαλί !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κλασσικό ελληνικό – Σήμερα φτιάξαμε Ιμάμ Μπαϊλντί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές3 ημέρες ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές3 ημέρες ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές3 ημέρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές4 ημέρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές4 ημέρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές4 ημέρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές4 ημέρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές5 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές5 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Exit mobile version