Συνταγές
Χοιρινό, αγαπημένο κρέας ψητό στην κατσαρόλα, με μουστάρδα και κρασί
Η Συνταγή είναι από Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1,5κ.κρεας χοιρινο(λαιμός) σε κομμάτια
2 φλ .του καφέ λάδι
Αλάτι,πιπέρι,θυμάρι
2φλ.του καφέ άσπρο κρασί
2 λεμόνια χυμό
2 κ.σ.μουστάρδα
1κγ.κοφτο κορν φλαουρ ή αλεύρι ή νισεστέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το κρέας σε ζεστό λάδι καλά από όλες τις μεριές .
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι.
Προσθέτουμε 1φλ του καφέ νερό και το βάζουμε στην χύτρα για 40-45′ να μαγειρευτεί.
Ανοίγουμε ,προσθέτουμε τον χυμό με την μουστάρδα και το κορν φλαουρ που τα έχουμε ανακατέψει καλά ,κουνάμε κυκλικά και αφήνουμε να δέσει το φαγητό όσο μας αρέσει.
Γίνεται πολύ μαλακό.
Σερβίρουμε με ο,τι μας αρέσει.
(Η ιδέα είναι από Vaso Gravani).
Η Συνταγή είναι από Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Συνταγή για πάρτυ: Pizza φορμάτη από τη Μαρία Μαρδά
Για τη ζυμη
2 και 1/2 ποτηρια αλευρι,
1 ποτηρι χλιαρο γαλα,
1 κουταλακι αλατι,
1 κουταλακι ζαχαρη,
1 φακελακι μαγια,
1/2 φλυτζανακι του καφε λαδι.
Για γέμιση
1/2 κιλο γκουντα τριμμενο,
10 φετες ζαμπον,
1 κουτι μανιταρια,
μια πιπερια πρασινη,
λιγη σαλτσα ντοματας δικη μου
και λιγη ριγανη!!!!!!!!
Εκτέλεση
Δυαλυουμε τη μαγια στο χλιαρο γαλα και το προσθετουμε στα υπολοιπα υλικα.
Ζυμωνουμε καλα.Αφηνουμε τη ζυμη μια ωρα να φουσκωσειΟταν φουσκώσει ανοίγουμε ένα μεγάλο φυλλο και κοβουμε τη ζυμη με ενα μαχαιρι σε τετραγωνακια(περιπου στο μεγεθος απο 1/2 σπιρτοκουτο)
Λαδωνουμε καλα μια φορμα για κεικ και βαζουμε λιγα απ τα ζυμαρακια μας,προσθετουμε κασερι τριμμενο,ζαμπον,μανιταρια,πιπερια,με ενα κουταλι ριχνουμε λιγη σαλτσα εδω και εκει και πασπαλιζουμε με ριγανη!!!!Επαναλαμβανουμε το ιδιο αλλες τρεις φορες!
Ψηνουμε στους 170 βαθους στον αερα για 45 λεπτα περιπου!!Εγω πριν το βγαλω απο το φουρνο εβαλα τη φορμα για 5 λεπτα τερμα κατω με την κατω αντισταση!