Συνταγές
Από όλες τις γεύσεις μαρμελάδας η φράουλα είναι αυτή που αρέσει σχεδόν σε όλους
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”
ΥΛΙΚΆ
1 κιλό φράουλες
700 γραμμάρια ζάχαρη
1 λεμόνι το χυμό του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε τη μαρμελάδα φράουλα, πλενοντας πρώτα σχολαστικά τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσανακια, κόβουμε κομμάτια, και με το χέρι τις λιώνουμε ζουλοντας.
Τις βάζουμε στην κατσαρόλα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα και να λιώσει η ζάχαρη από την υγρασία τής φράουλας.
Πότε πότε τις ανακατεύουμε, με τον τρόπο αυτό θα λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ξαφριζουμε τον αφρό, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε περίπου 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε τακτικά πάντα με ξύλινη κουτάλα.
Η μαρμελάδα μάς θα είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη μάζα πάνω στην ξύλινη κουτάλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τα βάζα μάς, σφραγίζοντας καλά τα καπάκια και γυρίζουμε ανάποδα, τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν, τα αποθήκευουμε, και απολαμβανουμε κάθε στιγμή τής ημέρας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Το πιο δροσιστικό Σορμπέ φράουλας που θα φτιάξετε αυτό το καλοκαίρι!
Υλικά
• 500 γραμμάρια φράουλες
• 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι νερό
• 1 λεμόνι
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
2. Βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, βγάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
3. Αφού πλύνουμε καλά τις φράουλες τις πολτοποιούμε μαζί με το χυμό λεμονιού.
4. Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι πάνω από τις φράουλες και χτυπάμε για λίγο.
5. Ρίχνουμε το μίγμα φράουλας σε κατάλληλο σκεύος για την κατάψυξη και παγώνουμε στον καταψύκτη για 5-6 ώρες . Τα βγάζουμε και το αναδεύουμε ακόμη μία φορά.
Credit: nefisyemektarifleri.com