Γλυκα
Φανταστικό ιταλικό γλυκό Bonet Dolci που θα σας εντυπωσιάσει!
Υλικά 1 φλυτζάνι μπισκότα αμαρέτι θρυμματισμένα 1 φλυτζάνι ζάχαρη 1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο ½ φλυτζάνι καφέ εσπρέσο 6 αυγά 1½ κουταλιές της σούπας κακάο 5 κουταλιές της σούπας λικέρ αμαρέτο ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια > Για την Καραμέλα 1 φλυτζάνι ζάχαρη ½ φλυτζάνι νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάμε στο μίξερ […]
Υλικά
1 φλυτζάνι μπισκότα αμαρέτι θρυμματισμένα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
½ φλυτζάνι καφέ εσπρέσο
6 αυγά
1½ κουταλιές της σούπας κακάο
5 κουταλιές της σούπας λικέρ αμαρέτο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
> Για την Καραμέλα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
½ φλυτζάνι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά ολόκληρα με την ζάχαρη να αφρατέψουν τουλάχιστον 5΄ λεπτά.
Ξεκινάμε την παρασκεή της καραμέλας. Βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα σε αντικολλητικό τηγάνι και τα βράζουμε μέχρι να γίνουν μία καραμέλα, την οποία θα ρίξουμε στην φόρμα και θα την αφήσουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε στο μείγμα αυγών, το κακάο και την βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ζεσταίνουμε το γάλα ελαφρά και το ανακετεύουμε με το ρούμι και τον καφέ. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας απαλά.
Προσθέτουμε τα ¾ του φλυτζανιού από τα θρυμματισμένα amaretti και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα 30×12 μακκρόστενη και από πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα amaretti.
Βάζουμε την φόρμα μέσα σε ένα ταψί και το γεμίζουμε με ζεστό νερό πάνω από την μέση της φόρμας.
Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στον αέρα για 1 ώρα στους 200°C . Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 2 ώρες εκτός ψυγείου και άλλες 2 εντός.
Κατόπιν το ξεφορμάρουμε βυθίζοντας την φόρμα σε ζεστό νερό για 3-4 λεπτά.
Περιχύνουμε το γλυκό με το σιρόπι που θα δημιουργηθεί στον πάτο της φόρμας.
papatrexas