Connect with us

Γλυκα

Υπέροχο, σούπερ γευστικό γλυκό – Κορμός με σοκολατένιο παντεσπάνι

ΥΛΙΚΑ Για το παντεσπάνι 4 κρόκοι 4 ασπράδια 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 50 γρ. κακάο 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Για τη γέμιση και την επικάλυψη 250 ml κρέμα γάλακτος 40 γρ. ζάχαρη άχνη 1 βανίλια σε σκόνη Για τη διακόσμηση νιφάδες σοκολάτας κερασάκια μαρασκίνο φύλλα δυόσμου ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για το παντεσπάνι Σε ένα […]

Published

on

839491 082e639ca0f04f8895ab2379d4c026f2 mv2

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
4 κρόκοι
4 ασπράδια
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
50 γρ. κακάο
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση και την επικάλυψη
250 ml κρέμα γάλακτος
40 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια σε σκόνη

Για τη διακόσμηση
νιφάδες σοκολάτας
κερασάκια μαρασκίνο
φύλλα δυόσμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια και τη μισή ποσότητα από την κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.

Όταν το μείγμα μας γίνει άσπρο σαν αφρός τότε η μαρέγκα μας είναι έτοιμη.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να διαλυθούν οι κόκκοι της και εν συνεχεία, προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Σε δόσεις ενσωματώνουμε στο δεύτερο μπολ την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά και με κυκλικές κινήσεις ώστε να μη χάσουμε τον αέρα που θα αφρατέψει το παντεσπάνι μας.

Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο κι αυτό και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα μέχρι να απορροφηθεί.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 23×30 αφού προηγουμένως το καλύψουμε με αντικολλητικό χαρτί.

Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 10-12 λεπτά.

Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσουμε να το ρολάρουμε.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με ζάχαρη άχνη και το καλύπτουμε με μια πετσέτα. Χρησιμοποιούμε ένα ξύλο κοπής ή ένα σκεύος με μεγαλύτερη επιφάνεια από το παντεσπάνι και το αναποδογυρίζουμε.

Ξεκολλάμε το αντικολλητικό χαρτί, πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη άχνη, για να μην κολλήσει το παντεσπάνι στην πετσέτα και με προσεκτικές κινήσεις το κάνουμε ρολό.

Το αφήνουμε για 1 ώρα να κρυώσει εντελώς τυλιγμένο με την πετσέτα για να διατηρήσει το κυλινδρικό του σχήμα.

Για τη γέμιση και την επικάλυψη
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και μια κάψουλα βανίλιας μέχρι να αφρατέψει και να δημιουργηθούν απαλές κορυφές.

Ξετυλίγουμε το ρολό από παντεσπάνι με τη βοήθεια της πετσέτας και ραντίζουμε την επιφάνεια του με λίγο κονιάκ ώστε να αρωματιστεί.

Απλώνουμε τα 2/3 της σαντιγί σε όλη την επιφάνεια του προσέχοντας να αφήσουμε ένα εκατοστό περίπου κενό από τις άκρες για να μη ξεχειλίσει στο ρολάρισμα.

Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και σταθεροποιούμε.

Καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί την επιφάνεια του και με ένα πιρούνι δημιουργούμε παράλληλες γραμμές δίνοντας την αίσθηση κορμού δέντρου.

Διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας, κερασάκια μαρασκίνο και φύλλα δυόσμου.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : foodouki

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές11 ώρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές13 ώρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές15 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές17 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές18 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές19 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές20 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές2 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές2 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές3 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Exit mobile version