Γλυκα
Υπέροχο κέικ αφράτο και γευστικό με μερέντα
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα Φάντα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
2,5 κούπες αλεύρι ανακατεμένο με ένα μπέικιν και μια βανίλια
2 κουταλιές σούπας ΜΕΡΕΝΤΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, ρίχνουμε το λάδι και στην συνέχεια το αλεύρι με όλα μέσα και τη Φάντα, χωρίζουμε λίγο μίγμα για να το κάνουμε δίχρωμο.
Έβαλα μια κτσ. ΜΕΡΕΝΤΑ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 50 με 55 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για εξαιρετικό κέικ με μανταρίνι και ελαιόλαδο.
Νόστιμη Συνταγή από Οι Γεύσεις της Ελένης .
Υλικά
2 κούπες Φαρινάπ
3/4 κούπας ζάχαρη
3 αυγά
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα χυμό από μανταρίνια
ξύσμα από 2-3 μανταρίνια
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με έναν αυγογδάρτη μέχρι ομογενοποιηθούν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Λαδώνουμε μία φόρμα, βάζουμε λίγο αλεύρι ίσα- ίσα να καλύψει το λάδι και μετά ρίχνουμε το μείγμα μας.
Το ψήνουμε 35-40 λεπτά στον αέρα.
Νόστιμη Συνταγή από Οι Γεύσεις της Ελένης .