Συνταγές
Υπέροχη λευκή λεμονάτη φασολάδα, νοστιμότατη και καλοφτιαγμένη..
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γρ φασόλια ψιλά
2 καρότα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Σέλινο
Μισό λεμόνι
1 φρεσκο κρεμμυδάκι
Αλατι πιπέρι λάδι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ σε νερό να φουσκώσουν την άλλη μέρα τα βάζουμε στην χύτρα μαζι με όλα τα υλικά εκτος το αλάτι το πιπέρι και το λάδι
βράζουμε 15 λεπτά από την ώρα που θα σφυρίξει η βαλβίδα .
Ανοιγουμε μετά την χύτρα προσθέτουμε το λάδι αλάτι πιπέρι και σιγοβραζουμε μέχρι να χυλωσουν.
Προς το τέλος προσθετουμε το λεμονι
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για ωραιότατα αφράτα γευστικότατα νηστίσιμα ατομικά κεκάκια
Η Συνταγή είναι της κ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΛΛΑ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3/4 φλυτζάνι καλαμποκελαιο
1 1/2 φλυτζάνι παγωμένο νερό
1/2 φλυτζάνι κονιάκ
2 κουταλιές σούπας ξύδι
2 βανίλιες
Ξισμα πορτοκαλιού
3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 Κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
6 κουτάλια σούπας κακάο
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ λάδι, νερό, κονιάκ, ξύδι, ζάχαρη, βανίλιες
Σε άλλο μπωλ αλεύρι, κακάο, σόδα, αλάτι.
Ανακατεύουμε με σύρμα πρώτα τα υγρά και μετά λίγο λίγο προσθέτουμε τα στερεά.
Γεμίζουμε στα χαρτάκια καί ψήνουμε 170′ για 20 λεπτά .
Διακόσμηση με άχνη ζάχαρη
Η Συνταγή είναι της κ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΛΛΑ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.