Συνταγές
Για βραδινή λιγούρα μία είνα η επιλογή μας – σπιτική πίτσα σπέσιαλ
Η συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολύ εύκολα και γρήγορα, ζύμωσα μαλακή ζύμη, με 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο αλάτι, ένα φακελάκι μαγιά, σε δύο ποτήρια νερό χλιαρό με λίγη ζάχαρη και το άφησα να φουσκώνει.
Σε ένα τηγάνι έτριψα τρεις ντομάτες ώριμες, έριξα λίγο αλάτι, ζάχαρη, πιπέρι, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο και έβρασα την σάλτσα, μέχρι να δέσει.
Ξαναζύμωνουμε το φουσκωμένο ζυμάρι και το άπλωσα σε λαδωμένο ταψί Ν° 28.
Απλώνουμε την σάλτσα, έβαλα έξι φέτες χοιρινή ωμοπλάτη, τις σκέπασα με τυρί γκούντα, από πάνω έβαλα φέτες μπέικον, φέτες σαλάμι μπύρας, λεπτές ροδέλες από δυο πιπεριές κέρατο και μια Φλωρίνης και έψησα την πίτσα, στους 180° μέχρι να ροδίσει καλά!
Έγινε πολύ νόστιμη και το ψωμάκι της, πολύ αφράτο! Την καταευχαριστηθήκαμε!
Η συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε
αφράτη σπιτική πεντανόστιμη και Πικάντικη πίτσα με Πεπερόνι.
Η συνταγή είναι της κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για τη ζύμη
-375 γρ. αλεύρι γοχ.
-1 κτγ. αλάτι
-7 γρ. ξηρή μαγιά
-1 κτγ. ζάχαρη
-2 κτσ. ελαιόλαδο
-225 ml. χλιαρό νερό
-λίγο λάδι
-σάλτσα ντομάτας
-πεπερόνι
-τσένταρ
-μοτσαρέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπώλ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση, βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Αν κολλάει η ζύμη, βάζουμε ελάχιστο αλευράκι αλλά όχι πολύ.
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, την απλώνουμε σε ταψάκι για πίτσα, βάζουμε σάλτσα, τα τυριά και τα πεπερόνι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Η συνταγή είναι της κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.