Συνταγές
Φτιάξαμε το αγαπημένο μας γλυκό – κλασικός σιμιγδαλένιος χαλβάς
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό , 1 φλιτζάνι λάδι έβαλα καλαμποκέλαιο μπωρειτε να βάλετε ελαιόλαδο, 2,5 φλιτζάνια ζάχαρη, 4 φλιτζάνια νερό, 1/2 φλιτζάνι σταφίδες εγω δεν έβαλα το προτιμουμε απλό, 1 ξύλο κανέλας, φλούδα απο ένα πορτοκάλι η λεμόνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το σιρόπι μου βάζουμε το νερό την Ζάχαρη την κανέλα την φλούδα πορτοκάλι και βραζουμε σε χαμηλή φωτιά. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βαζουμε το λάδι να ζεσταθεί
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι καβουρδιζουμε μέχρι να γίνει καστανό χρώμα
στην συνέχεια Ρίχνω το σιρόπι και ανακατεύουμε έως ότου το πιεί όλο βαζουμε λίγη κανέλα σκόνη,
μεταφέρουμε σε μπολ η το φορμαρουμε
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Cheesecake χωρίς ψήσιμο – σε μόλις 15 λεπτά!.
Υλικά
Βάση
250 γρ. μπισκότα τριμμένα
150 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. πραλίνα
Γέμιση
460 γρ. τυρί κρέμα
320 γρ. πραλίνα
Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το ανακατεύουμε με την πραλίνα. Το ρίχνουμε στο τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τοποθετούμε σε ανοιγόμενη φόρμα στρωμένη με λαδόχαρτο. Δημιουργούμε τοίχωμα γύρω γύρω.
Ανακατεύουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα και την πραλίνα. Στρώνουμε καλά πάνω από το μπισκότο.
Αφήνουμε στο ψυγείο για έξι ώρες και μπορούμε να σερβίρουμε.
Δες το βίντεο εδώ