Συνταγές
Φτιάξτε μια υπέροχη πάστα ταψιού καραμέλα, σκέτη απόλαυση
Η Συνταγή είναι από ελενη τσιουκανη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Υλικά – εκτέλεση:
Χτυπάμε 4 αυγά με 12 κ.σ. κοφτές ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και φουσκώσουν.
Κοσκινίζουμε 8 κ.σ.αλεύρι γ.ο.χ με 4 κ.σ. κακάο και 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο τσέρκι ή ταψάκι(28εκ.)και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 20 λεπτά.
Μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε μια κούπα του τσαγιού ζάχαρη με μια κούπα νερό,1 βανίλια,1 κ.γ. χυμό λεμόνι.
Όταν βράσει 2-3 λεπτά προσθέτουμε 1 κ.σ. κονιάκ.
Σιροπιάζουμε αμέσως μόλις βγει από το φούρνο,με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει το παντεσπάνι.
Φτιάχνουμε την κρέμα καραμέλα χτυπώντας
2 morfat (μόρφατ) κρύες από το ψυγείο με 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας βράζοντας 150 γρ.γάλα εβαπορέ,ρίχνουμε και ανακατεύουμε μέσα 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και 1 κ.σ. μέλι.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την προσθέτουμε επάνω από την κρέμα καραμέλας.
Η Συνταγή είναι από ελενη τσιουκανη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! Συνδυασμός τριών διαφορετικών γλυκών σε ένα!
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
150 γρ. Ζάχαρη
150 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή φαρίνα
3 αυγά
1 κουτ.γλυκ. μπεικιν παουντερ
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου
Μόλις ψηθεί σιροπιάζουμε το παντεσπάνι με λίγο σιροπάκι που κάνουμε, 50 γρ. Νερό με 50 γρ. Ζάχαρη
Μετά Ρίχνουμε από πάνω ένα καραμελωμένο ζαχαρούχο και ύστερα βάζουμε έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλιας
Αφότου πρόσθεσουμε λίγο κακάο μέσα για να γίνει η κρέμα μας σοκολατένια
Κάποιος άλλος μπορεί να την αφήσει με γεύση βανίλιας
Κατόπιν χτύπαμε 2 φακελάκια σαντιγύ Garni Γιώτης με 400 γρ. Γάλα
Τέλος από επάνω διακοσμούμε όπως θέλουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.