Συνταγές
Ξεχωριστή ιδέα για υπέροχη νηστίσιμη Ντοματόπιτα
Η Συνταγή είναι της κ. πενυ πενυ – “Συνταγες…ευκολες, γρηγορες και νοστιμες…”.
Υλικά
6 ντομάτες σφιχτες μεγαλουτσικες.
Ένα κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες.
Δύο κουταλιές της σούπας Ελιές σε ροδέλες
Μία κουταλιά της σούπας κάπαρη, 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Λίγη φρεσκια ρίγανη η ξερή, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Ξεφλουδιζουμε τις ντομάτες κάι τις κόβουμε σε κύβους. Ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ να κρυωσουν.ριχνουμε τις ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη την ρίγανη πιπέρι και λίγο αλάτι γιατί έχουμε τις ελιές και την κάπαρη.
Εγώ άνοιξα φύλλο δικό μου με ένα φλυτζανι νερό. 1κουταλακι αλάτι, 2κουταλιες ξύδι, 2-3 κουταλιές λάδι και αλεύρι μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει. Αφήνουμε σκεπασμένη μισή ώρα.
Στρώνουμε τρία φύλλα κάτω αφού τα λαδωσουμε και ρίχνουμε την μισή γέμιση. Στρώνουμε ένα λεπτό φύλλο το λαδώνουμε και μετά ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση. Τελειώνουμε με δύο φύλλα.
Λαδώνουμε χαράζουμε την πίτα και την ψήνουμε μια ώρα στους 180βαθμους.
Η Συνταγή είναι της κ. πενυ πενυ – “Συνταγες…ευκολες, γρηγορες και νοστιμες…”.