Συνταγές
Υπέροχα και λαχταριστά ντολμαδάκια με κιμά και σως γιαουρτιού
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από ” Aggeliki Kalaitzi- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Αμπελόφυλλα κατά βούληση
½ κιλό κιμά από ελιά
2 κούπες ρύζι μισό άσπρο κ μισό κίτρινο.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο
½ μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι ελαίολαδο.
Χυμό από ένα ολόκληρο λεμόνι
1 κνορ μοσχάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά της γεμίσεις μαζί.
Ζεματάτε τα αμπελόφυλλα και τυλίγεται τα ντολμαδάκια..
Τα βάζετε στην κατσαρόλα και σκεπάζετε με νερό τόσο ώστε να σκεπάζουν ολα και λίγο παραπάνω, ρίχνετε έξτρα ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και την κνορ..Σκεπάζετε με ένα πιάτο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά..Πριν πιουν όλα τα υγρά τους βγάζετε μια κούπα ζωμό από το φαγητό και τον φιλάτε στην άκρη για να φτιάξουμε σε λίγο την σάλτσα μας..!
Για την σάλτσα γιαουρτιού
1 κεσεδάκι γιαούρτι η 200 γρ χύμα
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
χυμό από 1 λεμόνι
1 κρόκο αυγού
1 κούπα ζωμό από τα ντολμαδάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα κατσαρολακι διαλύστε το αλεύρι στο λεμόνι και ανακατέψτε με τα υπόλοιπα υλικά,βάζετε όλα μαζί τα υλικά και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατευοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να βράζει η σάλτσα και να δένει,Κατεβάζετε από την φωτιά πριν σας κόψει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Aggeliki Kalaitzi- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Gogo Samiou”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος-η στο σπίτι σου και στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Καλή σας απόλαυση..
Με αυτήν την εκπληκτική συνταγή θα φτιάξετε τις πιο τραγανές πατάτες που φάγατε ποτέ. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!
ΥΛΙΚΑ (για 4-5 μερίδες):
500 γρ βραστές πατάτες
3/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 αβγό
3 κ.γ γάλα
1 κ.γ κορν φλάουρ
αλάτι
πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πατήστε τις πατάτες με ένα πιρούνι σε ένα μεγάλο μπολ.
Βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα.
Ανακατέψτε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Βάλτε τον πουρέ σε ένα κορνέ.
Ζεστάνετε λάδι και ρίξτε μέσα τον πουρέ σε σχήμα σπείρας.
Μόλις η σπείρα πάρει χρυσό χρώμα, μπορείτε να την βγάλετε από το λάδι.
Με το μίγμα αυτό θα φτιάξετε 4-5 μεγάλες σπείρες.
Διαλέξτε την αγαπημένη σας σάλτσα και είναι έτοιμο!
Δείτε στο βίντεο όλη την διαδικασία: