Connect with us

Γλυκα

Νηστίσιμο μιλφέιγ!

Published

on

milfelle

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ

4 κουτια γάλα καρύδας των 400 ml
γαλα σόγιας 500-750 ml
1 κουπα αλεύρι
2 κούπες ζαχαρη
4-5 βανιλιες
1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη
4 πακέτα κράκερς ή 2 φύλλα σφολιάτας
ζαχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε από την προηγουμενη μέρα τα γαλατα καρύδας να κρυώσουν καλά στο ψυγείο (όχι στην κατάψυξη)

Την επόμενη ,βγάζουμε τα δυο κουτια από το ψυγειο, τα αναποδογυρίζουμε (δεν τα ανακινούμε, τα γυρίζουμε ανάποδα με μια κίνηση) και τα ανοίγουμε. Απομακρύνουμε το υγρο υπερκείμενο και το κρατάμε, ενώ σε άλλο μπολ βάζουμε την παγωμένη κρέμα. Χτυπαμε την κρέμα σε υψηλή ταχύτητα στο μίξερ ώστε να γίνει σφιχτή σαντυγι, και στο τέλος προσθέτουμε 1 βανίλια. Βάζουμε τη σαντυγι στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το υγρό που κρατήσαμε από το γάλα καρύδας, και τόσο γάλα σόγιας ώστε να εχουμε συνολικα ένα λίτρο υγρό. Κρατάμε λίγο ξεχωριστά (περίπου μια κούπα) και το ανακατεύουμε καλα με το αλεύρι, ώσπου να διαλυθεί εντελώς.

Στο υπόλοιπο μίγμα υγρών, ρίχνουμε τη ζαχαρη και 2 βανίλιες και το βάζουμε να βράσει.
Ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα, ώσπου να πήξει η κρέμα. Αν σβωλιάσει, χτυπάμε την κρέμα με το μίξερ, ώσπου να γίνει ομοιογενής.

Στο τέλος, προσθέτουμε μια κουταλιά μαργαρίνη, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη ώστε να μην πιάσει πέτσα.

Όταν κρυώσει εντελώς, προσθέτουμε την σαντυγί που έχουμε στο ψυγείο και χτυπάμε με το μίξερ ώστε η κρέμα να αποκτήσει ομοιόμορφη υφη.

Στρώνουμε σε ένα αλουμίνιο ταψάκι μια στρώση κράκερς (ή αν θέλουμε σφολιάτα, την οποία έχουμε προηγουμένως πασπαλίσει με ζάχαρη και ψήσει), ρίχνουμε την κρέμα, καλύπτουμε με μια ακόμη στρώση κράκερς.

Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει σαντυγί με τα άλλα δυο κουτιά γαλα καρύδας, όπως παραπάνω, αλλά προσθέτοντας και όση ζάχαρη άχνη θέλουμε. Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού, ρίχνουμε τριμμένα κράκερς και άχνη και βάζουμε στο ψυγείο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

sintagespareas.gr

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές13 ώρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές15 ώρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές17 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές19 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές20 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές21 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές23 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές2 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές2 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές3 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές3 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές4 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές5 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Exit mobile version