Συνταγές
Αφράτη και πεντανόστιμη μους με αβοκάντο – για όλα τα γούστα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ”
Υλικα:
4 αβοκαντο
½ φλυτζ. Σιροπι αγαυης
80 γρ. κακαο σκονη
40γρ. μαυρη σοκολατα πλακα
Γλυκο κουταλιου βυσσινο, για και το γαρνιρισμα
Εκτελεση:
Καθαριζουμε και κοβουμε τα αβοκαντο, μεσα σε μπολ.Τα πολτοποιουμεμε ραβδο μπλεντερ.Προσθετουμε το σιροπι αγαυης, τελος το κακαο, ριχνοντας το από σιτα.
Αδειαζουμε το μους σε μπολ, στην κορυφη βαζουμε την μαυρη σοκολατα, σπασμενη με μαχαιρι, γαρνιρουμε με γλυκο βυσσινο, και απολαμβανουμε, υπεροχη γευση, πλουσιας σοκολατας, με βελουδινη υφη.
ΣΗΜ: Διατηρειται 2 ημερες στο ψυγειο σκεπασμενο με μεμβρανη.
Συνταγή και Φωτογραφία από ” “ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ””
Δες άλλη μια λαχταριστή συνταγή για ελαφριά bitter μους
Υλικά
300 γραμμάρια κουβερτούρα
200 γραμμάρια βούτυρο Κερκύρας
7 αυγά
25 γραμμάρια ρούμι
Βανίλια
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, να λιώσει κι αυτή.
Ανακατεύουμε συνεχώς.
Ρίχνουμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών να χτυπηθούν σε μαρέγκα.
Αφού γίνει σφιχτή η μαρέγκα, χαμηλώνω την ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά-σιγά τα κροκάδια.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε σιγά-σιγά με σύρμα.
Αφήνουμε την μους στο ψυγείο για μισή ώρα πριν το σερβίρισμα.
Για περισσότερες συνταγές: sidagi.gr