Συνταγές
Μερεντόψωμο – Συνταγή αξία ανεκτίμητη !
Η Συνταγή είναι από κ. Martha Nei – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
2 αυγά
60 γρ ζαχαρη
80 γρ. Βούτυρο
180 γρ γάλα
25 γρ φρέσκια Μαγια
βανίλια
500 (+ 100) γρ αλεύρι
Εκτέλεση
γάλα Κ βούτυρο μαζί βάζω στο μικρό κυμάτων να ζεσταθεί το γάλα να λιώσει βούτυρο ..ρίχνω σε μια λεκάνη το γάλα διαλύουμε τη Μαγια βάζουμε αυγά ,ζαχαρη ,βανίλια Κ σιγά σιγά το αλεύρι το 500 παίρνει σίγουρα μερικές φορές θέλει λίγο παραπάνω (+100)
Ζυμώνουμε βάζουμε σε ζεστό μέρος νς ανεβεί η ζύμη ..μετά χωρίζουμε σε 4 κομμάτια ανοίγουμε 4 φύλλα βάζουμε σε κάθε φύλλο μερεντα η νουτελλα στο τελευταίο αφήνουμε χωρίς ..
Βαζουμε στο τελευταίο φύλλο ένα στρογγυλό ποτηράκι εγώ είχα κουπατ κόβουμε στα 4 μετά ,8 μετά 12 μετά 16 βγάζουμε το κουπατ ξεκινάμε Κ στρίβουμε της λωρίδες κάθε δυο λωρίδα εννοούμε γίνετε ένα έτσι έχουμε ένα ωραίο σχέδιο λουλούδι με 8 φυλλαράκια από πάνω κρόκο αυγού Κ ψήνουμε σε 180 * 25-30 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα .
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Η Συνταγή είναι από κ. Martha Nei – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”