Connect with us

Συνταγές

Εύκολο και γρήγορο γλυκο κουταλιού κουμ κουατ

Published

on

275481978 483584873215894 1995511100921420315 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.

Υλικά:
1 κιλο κούμ κουάτ
1 κιλο ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
1 ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης
1/2 λεμόνι το χυμό του

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε από το κοτσάνι και πλένουμε καλά τα κουμ κουάτ.
Με οδοντογλυφιδα τρυπάμε τα κούμ κουάτ, τους κάνουμε αρκετές τρύπες.

Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, που θα τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 10′ λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβράζουμε σε καθαρό άφθονο νερό για 8 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό και την κανέλα.

Αφήνουμε να πάρει βράση και συνεχίζουμε για αλλά 10′ λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα κούμ κουάτ και βράζουμε για 10′ λεπτά, από την ώρα που θα πάρει βράση το σιρόπι και ανάλογα πόσο σκληρό θέλουμε το φρούτο.
Στο διάστημα αυτό ξαφριζουμε το γλυκό. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το χυμό μισού λεμονιού.

Αφήνουνε να κρυώσει και βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Το σιρόπι που μπορεί να μας περισσέψει το κρατάμε σε ξεχωριστό βάζο για άλλη χρήση.

Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.

Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για άπαιχτο γλυκάκι του κουταλιού ακτινίδιο

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ακτινίδια σκληρά καθαρισμένα και κομμένα
1200 ζάχαρη
2 κούπες νερό
Χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε στρώσεις τα ακτινίδια και την ζάχαρη…

Κλείνουμε και τα αφήνουμε όλο το βράδυ…

Την επόμενη μέρα Ρίχνουμε το νερό και βραζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ακτινίδια…

Τα σουρώνουμε, προσθέτουμε στο σιρόπι τον χυμό και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να δέσει… Στα τελευταία 2 λεπτά Ρίχνουμε μέσα και τα φρούτα μας…

Μόλις είναι έτοιμο Ρίχνουμε το γλυκό μας σε καυτά βάζα που έχουμε σποστειρωσει, κλείνουμε και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν….

Συνοδεύεται πολύ ωραία με γιαούρτι…

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές55 λεπτά ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές2 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές3 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές17 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές19 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές21 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές23 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Exit mobile version