Συνταγές
Κορμό με επικάλυψη σοκολάτα για κέρασμα
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για παντεσπάνι
5 αυγά
3/4 φλιτζάνι ζάχαρι
1 κάψουλα βανίλια
2 κσ. κονιάκ ( έβαλα λικέρ)
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ( κοσκινισμένο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη 7 λεπτά να γίνει πηχτή κρέμα , βάζουμε το αλάτι και τη βανίλια μετά εναλλάξ το αλεύρι και το κονιάκ ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά μην χάσει όγκο. Βάζουμε στο ταψί του φούρνου λαδόκολλα βουτυρώνουμε απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο 200° 10-12. λεπτά.
Όσο είναι ζεστό απλώνουμε μια λαδόκολλα στο πάγκο τουμπάρουμε επάνω το ψημένο παντεσπάνι, αφερούμε τη λαδόκολλα τής λαμαρίνας περιχύνουμε τη μαρμελάδα και απλώνουμε σέ όλη την επιφάνεια και τυλίγουμε με τη βοήθεια τής λαδόκολλας. Αφήνουμε να κρυώσει έτσι τυλιγμένο για να κρατήσει το σχίσμα.
Μετά βαζουμε επικάλυψη σοκολάτας.
Βαζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων λίγο συμπυκνωμένο γάλα και λίγο σοκολάτα κουβερτούρα να ζεσταθεί ανακατεψα έβαλα λίγο μέλι και άπλωνουμε από πάνω στο κορμό.
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αφράτο κορμό μαρμελάδας.
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά
4/αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιΕς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε αυγά με την ζάχαρη 10 λεπτά και ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και την βανίλια.
Τοποθετούμε σε λαδόκολλα που έχουμε βάλει στο ταψί και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.
Όταν το βγάλουμε όπως είναι ζεστό μαζί με την λαδόκολλα το τυλίγουμε να του δώσουμε την φόρμα του.
Μετά το ανοίγουμε και βάζουμε μαρμελάδα.και ρολάρουμε.
Εάν θέλουμε ρίχνουμε άχνη ζάχαρη!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.