Συνταγές
Άλλο ένα εύκολο και νόστιμο φαγάκι που μας λύνει τα χέρια τώρα το καλοκαίρι – ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
γιατί δε χρειάζεται πολλά πολλά!
Φτιάχνουμε κεφτεδάκια, που τα βαζουμε κατ’ ευθείαν στο ταψί με σάλτσα, και μόλις ψηθούν προσθέτουμε κριθαράκι, και έχουμε ένα φαγάκι για όλη την οικογένεια!
Για τα κεφτεδάκια έβαλα ένα κιλό μοσχαρίσιο κιμά, 5-6 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε κόκκινο κρασί, το οποίο μετά έβαλα στη σάλτσα
1 μεγάλο κρεμυδι στον τρίφτη, 2-3 σκελίδες σκορδο ψιλοκομενες,2 αυγα, αλατοπίπερο, δυόσμο
Τα έπλασα τα έβαλα στο ταψί, με λαδακι και δυο συσκευασίες ντομάτα στον τρίφτη, και όταν ψήθηκαν πρόσθεσα το κριθαράκι
Σερβίρουμε με τριμενο τυρί ρεγκατο
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για κορμό σοκολάτας με φουντούκια, αλλιώτικος από τον κλασικό στη παρουσίαση και τη γεύση.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Katsikandaraki Areth -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ (ένα κλασικό ενα σοκολάτας)
1 βιταμ πλάκα
2 κουβερτούρες
1 νουνού γάλα εβαπορέ
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σε ένα μπολ, βάζουμε τις λιωμενες κουβερτουρες, τη ζάχαρη, το γάλα (που έχουμε λιώσει μέσα το κορν φλάουρ) και το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και φτιάχνουμε μια πάστα σοκολάτας που να αλείφετε (κρατάμε λίγο από το μείγμα για την επικάλυψη).
Θα χρησιμοποιησουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, καλύπτοντας με μεμβράνη.
Στην συνέχεια παίρνουμε ένα μπισκότο το βουτάμε στο γαλα και βάζουμε λίγο από το μείγμα, συνεχίζουμε εναλλάξ τα μπισκότα, και κολλάμε το ένα μπισκότο στο άλλο στη σειρά μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Απλώνουμε λίγο από το σοκολατένιο μείγμα που κρατήσαμε, ολόγυρα στον κορμό και παγώνουμε στην κατάψυξη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Katsikandaraki Areth -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”