Συνταγές
Έτοιμο λοιπόν το κέικ σοκολάτας που θα συνοδεύσει το καφεδάκι μας
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 αυγά
1,5 κούπα ζάχαρη
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα γάλα φρέσκο
1 φαρινάπ
1 μπέικιν πάουντερ, (20 γρ.)
1 βανίλια
μισή κούπα κακάο
1 φακελάκι δάκρυα μαύρης σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτύπησα με τον αυγοδάρτη τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι που αφράτεψαν.Εριξα το λάδι, το γάλα, ανακατεύοντας και τέλος έριξα κοσκινίζοντας το αλεύρι με το μπέικιν και την βανίλια.
Πήρα μια κούπα από το μίγμα, έριξα το κακάο και μισή κούπα ακόμη γάλα, το ανακάτεψα και έριξα στο γλυκό.
Εριξα και τα δάκρυα μαύρης σοκολάτας, τέλος το ανακάτεψα όλο μαζί μέχρι που πήρε σοκολατένιο χρώμα.
Εψησα στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 λεπτά, (ανάλογα τον φούρνο).
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύοντας ζέστανα 125 γρ.κουβερτούρα μαύρη, 5 κτσ. νερό, 5 κτσ. καλαμποκέλαιο μέχρι που έγινε ένα ωραίο γλάσσο και το άπλωσα από πάνω.
Από πάνω έβαλα δάκρυα λευκής σοκολάτας.
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα πιάτα!
Ο πιο νόστιμος και νηστίσιμος κορμός σοκολάτας!
Η Συνταγή είναι από κ. Σοφία Θεοδωρίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 πακέτα digestive
1 βιταμ πλάκα, (το νηστίσιμο)
3 κουβερτούρες
1 ποτήρι νερό
1 φλ. καφέ λικέρ, (με ρόδι είναι τέλειο)
100 γρ. ινδοκάρυδο
1 φλ. τσαγιού άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βάζουμε όλα να λιώσουν στην κατσαρόλα εκτός από τα μπισκότα και το ινδοκάρυδο.
Μόλις λιώσουν ρίχνουμε και το ινδοκάρυδο και τα μπισκότα σπασμένα.
Τα αφήνουμε λιγο να κρυώσουν και τέλος.
Η Συνταγή είναι από κ. Σοφία Θεοδωρίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.