Συνταγές
Εύκολο και πεντανόστιμο ρολό μαρμελάδα φράουλα για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας και όχι μόνο
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛικα
4 αυγα
1 κουπα ζαχαρη (200γρ)
1 βανιλια
Ξυσμα απο ενα λεμονι
1 κουπα αλευρι(210 γρ)
1 κ.γ.μπεικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε καλα τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν και κατοπιν τα υπολοιπα υλικα.
Στρωνουμε με λαδοκολλα το τετραγωνο ταψι της κουζινας και απλωνουμε το μειγμα και το στρωνουμε με μια σπατουλα.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 230 βαθμους για 10 λεπτα.
Μολις το βγαλουμε το αναποδογυριζουμε επανω σε μια πετσετα βγαζουμε την λαδοκολλα και τυλιγουμε σε ρολο με την βοηθεια της πετσετας.
Μην το φοβοσαστε ειναι τοσο αφρατο που δεν παθαινει τιποτα.
Το αφηνουμε να κρυωσει καλα.Ξετυλιγουμε και απλωνουμε την μαρμελαδα της αρεσκειας μας και ρολαρουμε και το απολαμβανουμε ειναι θεσπεσειο.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση ..
ΕΔΩ θα βρείτε την συνταγή για να Φτιάξτε το καλύτερο Παντεσπάνι για γλυκά ρολό!
Υλικά
• 80 γραμμάρια αλεύρι
• 4 αυγά κοτόπουλου όχι πολύ μεγάλα
• 65 ml γάλα
• 50 γραμμάρια φυτικό λάδι
• μια πρέζα αλάτι
• 60 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
Ρίξτε 10 γραμμάρια ζάχαρης σε ένα μπολ, και 50 γραμμάρια σε ένα δεύτερο.
Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και το αλάτι και χτυπάμε. Προσθέτουμε τα 10 γρ. ζάχαρης και σιγά σιγά το λάδι. Στη συνέχεια, σιγά-σιγά ρίχνουμε το γάλα και χτυπάμε καλά με ένα μίξερ. Στο τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.
Σε ένα άλλο μπολ , χτυπάμε τα ασπράδια και προσθέτουμε σιγά σιγά τα 50 γραμμάρια ζάχαρης. Στη συνέχεια ενώνουμε με το μείγμα κρόκων με μία σπάτουλα σιγά σιγά.
Σε ένα ταψί στρωμένο με φύλλο ψησίματος, ρίχνουμε τη ζύμη και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για περίπου είκοσι λεπτά.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος ή με καθαρή πετσέτα, και το τυλίγουμε σε στενό ρολό μέχρι να κρυώσει. Όταν κρυώσει είναι έτοιμο να ανοιχτεί και να χρησιμοποιηθεί.