Συνταγές
Απίθανες ελιόπιτες πολύ όμορφα φτιαγμένες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleni Agapiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
5 ποτηρια αλεύρι χωριατικο
2 π. αλεύρι ολικης
1π. Ηλιανθελαιο η ελαιόλαδο.
1κ. τσ. αλάτι
3 κ. τσ. μπέικιν παουτερ
1 π. χυμό πορτοκαλι και νερό χλιαρο να γίνει μια ζυμη μαλακη.
Αφήνουμε με να ξεκουραστη μέχρι να ετοιμάσουμε με την γέμιση.
ΓΕΜΙΣΗ
Ελιές κομμεννες
Κολιαντρο φρέσκο
Δυοσμο ξερό και
φρέσκο κανέλα
2 κρεμμυδια ξερα μικρά μικρά
Λίγο ελαιόλαδο τα ανακατευουμε να ενσωματωθουν όλα μαζί. Φτιαχνετε ότι Θελετε σε σχήμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleni Agapiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Ελιοψωμάκια με πάστα ελιάς
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό αλεύρι 30 γραμμάρια νωπή μαγιά 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο λίγη ρίγανη 200 γραμμάρια πάστα ελιάς και δύο φλιτζάνια χλιαρό νερό σε μία λεκάνη έχουμε βάλει το αλεύρι τη μαγιά
Ρίχνουμε το χλιαρό νερό τη ζάχαρη το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά κόβουμε σε κομμάτια τη ζύμη
Ανοίγουμε λίγο με το χέρι βάζουμε στο κέντρο την πάστα ελιάς και λίγο ρίγανη κλείνουμε το κάνουμε ξανά πάλι μπαλάκι και το βάζουμε σε λαδόκολλα
Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε πλεξίδα τα αφήνουμε σκεπασμένα με πετσέτα για 45 λεπτά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά Καλή σας επιτυχία
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.