Συνταγές
Θα ξετρελαθουν μικροί και μεγάλοι με το υπέροχο σνακ – αλμυρά μπισκοτάκια
Η Συνταγή είναι από Μαρία Τάχα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 μπέκιν
Αλάτι περίπου 1 κουτ.του γλυκού
( βαζουμε μια πρέζα..να μη γίνουν και πολύ αλμυρά κι ανεβάσουμε πίεση..μας φτάνει η φασαρία )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλεύρι όσο πάρει,να γίνει μια εύπλαστη μαλακή ζύμη.
Δεν τα ζυμώνουμε απλά ανακατεύουμε τα υλικά ώστε να ενσωματωθούν γιατί ξερνάει το λάδι αν ζυμώσουμε πολύ.
Τα πλαθουμε , τα βαζουμε στο ταψί με λαδόκολλα ,τα πέρασα με κρόκο αυγού με δύο σταγόνες λάδι και βαζουμε στα μισά ένα ολόκληρο αμύγδαλο ψημένο, αλατισμένο και στα άλλα μισά φέτα τριμμένη.
Ψηνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα πάνω κάτω.
Η Συνταγή είναι από Μαρία Τάχα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για ταχινομπισκότα με κομματάκια σοκολάτας
Υλικά:
¼ φλιτζ. λάδι καρύδας λιωμένο
1/3 φλιτζ. ταχίνι
2/3 φλιτζ. ζάχαρη καρύδας
1 αβγό + 1 κρόκος
1 κουτ. γλυκού βανίλια
½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1/3 φλιτζ. αλεύρι καρύδας
2/3 φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας (70% κακάο και πάνω)
λίγο θαλασσινό αλάτι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και βάζουμε μία λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη καρύδας, τη βανίλια, τα αβγά και το ταχίνι.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι καρύδας, τη μαγειρική σόδα και το αλεύρι καρύδας.
Με μία σπάτουλα, ανακατεύουμε καλά το μείγμα και ενσωματώνουμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας.
Με ένα μικρό κουτάλι ή και με τα χέρια, βάζουμε στην λαμαρίνα 10 μπαλάκια από το μείγμα μας αφήνοντας κενό ανάμεσα γιατί θα ανοίξουν.
Ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με λίγο θαλασσινό αλάτι αν θέλουμε.
Μπες στο bubblesandavocados.gr για περισσότερες νόστιμες συνταγές σαν κι αυτή !